Sjuul Paradijs sloopt Soundos El Ahmadi: ‘Mevrouw zit in de overdrive!’

Sjuul Paradijs haalt in de talkshow Khalid & Sophie keihard uit naar Soundos El Ahmadi, die de afgelopen dagen volop de media-aandacht zocht omdat ze een rol misloopt vanwege haar zwangerschap.

Sjuul Paradijs en Soundos El Ahmadi © Khalid & Sophie, Instagram

Soundos El Ahmadi heeft een aantal woeste filmpjes opgenomen waarin ze haar ergernis uit over het productiebedrijf The Media Brothers. Die zou een aanbod voor een filmrol hebben ingetrokken toen bleek dat de cabaretière zwanger is. Het was de bedoeling dat ze een jeugd-voetbaltrainster zou spelen. “Een fysiek zware rol”, verweert de producent zich.

Soundos in overdrive

Het is logisch dat filmmakers de rol van jeugd-voetbaltrainster niet door iemand willen laten spelen die hoogzwanger is, vindt Sjuul Paradijs. De oud-Telegraaf-baas haalde gisterenavond in de talkshow Khalid & Sophie keihard uit naar Soundos. “Deze mevrouw zit overduidelijk in de overdrive of is al hoogzwanger, want ik denk: doe even rustig aan.”

EenVandaag-presentator Roos Moggré, die aan de andere kant van de tafel zat, breekt daarop in. “Maar Sjuul, wat bedoel je dan met: ze is hoogzwanger, dus dan ben je in de overdrive?”

Vijfde versnelling

Soundos stelt zich gewoon aan, vindt Sjuul. “Nou kijk, deze mevrouw zou nog worden gecast in een casting en het productiebedrijf is een fatsoenlijk bedrijf. Dit zou je ook anders kunnen oplossen. Ik zie toch iemand die in de vijfde versnelling rondrijdt en die met alle macht alle media inzet om haar gelijk te halen.”

Roos: “Misschien is ze wel gewoon heel erg boos en teleurgesteld – wij weten allebei niet precies hoe het zit – over het feit dat ze een rol zou krijgen waar ze voor is afgekeurd omdat ze zwanger is. Feit blijft dat bijna de helft van de vrouwen in Nederland daarmee te maken krijgt.”

‘Niet overdrijven, hè?’

Roos zit in kamp-Soundos. “Kinderen krijgen we als man en vrouw; dat doen we samen. Waarom krijg je dan als vrouw de shit over je heen? Jij bent vrij makkelijk in het zeggen van…”

Sjuul resoluut: “Even niet overdrijven, hè?”

Roos lachend: “Nou, ik ben niet zwanger dus dat scheelt. Je kunt mijn hormonen niet ehh…”

Sjuul: “De producent bepaalt toch of de hoofdpersoon of een van de rollen in die serie of film wel of niet… Laten we eerlijk zijn: Renate Jansen, een groot voetbalster van FC Twente, gaan we ook niet zwanger in de finale van het EK opstellen?”

Reflex

Roos: “Het gaat om een trainersrol, hè? Je kunt toch prima zwanger zijn en trainer zijn?”

Sjuul: “Dat is iets wat de producent toch bepaalt?”

Roos: “Dat snap ik ook, maar de eerste reflex van jou om te zeggen: ‘Dat kan ook niet als je zwanger bent’… Dat is precies mijn punt. Het beeld van een gemiddelde vrouw die zwanger is in een functie, daar doen we met z’n allen nog best wel moeilijk over.”

Fragment

Een fragment:

Instagram

De woeste Soundos:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen