Angela de Jong reageert op Gordon-rel: ‘Nationale knuffelnarcist!’

Angela de Jong doet ook nog een duit in het zakje in de discussie over het downprogramma van Gordon. Ze plaagt de entertainer in haar column door hem te omschrijven als ‘nationale knuffelnarcist’.

Angela de Jong en Gordon © SBS, NPO

Het ergert Gordon mateloos hoeveel kritiek er is op zijn programma Down the Road, waarin hij tijd doorbrengt met mensen met het syndroom van Down. Volgens de entertainer zijn die kandidaten juist blij met hem: “Het overbrengen van mijn eigen levenslessen op deze jongvolwassen mensen met Down is priceless!”

Aanval van Arjen

De kritiek die er op Gordon en downprogramma’s in het algemeen wordt geuit, wordt echter wel breedgedragen. Het heeft zelfs de razendpopulaire show van de invloedrijke Arjen Lubach gehaald. Hij vindt dat programma’s zoals die van Gordon anno 2023 helemaal niet meer kunnen.

Het zou Angela de Jong niets verbazen als Arjen hiermee iets teweegbrengt. Zo gaat dat immers wel vaker als hij een onderwerp behandelt in zijn programma. “Het derde seizoen van Lubach is nog geen twee weken bezig en hij heeft alweer een aantal onderwerpen hoog op de nationale agenda gezet”, schrijft ze in het AD.

Knuffelnarcist

Nu heeft Arjen dus Gordon op de korrel. “Neem die arme Gordon. Die mag van Lubach niet eens meer parachute springen met downies. Zo flauw. Onze nationale knuffelnarcist moet toch ook een excuus hebben om geregeld van Dubai naar Nederland te vliegen. Alles beter dan dat hij weer gaat zingen.”

Nationale knuffelnarcist? Alles beter dan dat hij weer gaat zingen? Kan dit allemaal nog wel na het kroketvonnis? Het is een ‘overdrijving’, verduidelijkt Angela voor de zekerheid. “Niets is zo lekker voor een columnist als zich af en toe te buiten gaan aan een flinke dot ironie. Dat past ook bij de stijl van Lubach.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong noemt Gordon knuffelnarcist. Kan dat anno 2023 nog wel of net als gecremeerde kroket verbieden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen