Rob Goossens niet door het stof voor Jaimie Vaes: ‘Ze gebruikt Lío’

Rob Goossens gaat niet door het stof voor zijn uitspraken over Jaimie Vaes. Hij blijft ondanks haar woede gewoon bij zijn mening. “Gun je zoontje van 3 jaar oud toch zijn privacy. Nu gebruikt ze hem gewoon.”

Rob Goossens en Jaimie Vaes © RTL

Jaimie Vaes heeft in een interview gezegd dat haar zoontje Lío tekenen van autisme vertoont. De een vindt het goed dat ze dit bespreekbaar maakt, de ander vindt het een schending van zijn privacy. Bij die laatste groep hoort Rob Goossens, die de realityster er streng op aansprak aan de desk van RTL Boulevard. “Ik schrok me te pletter!”

Rob reageert

Een moeder van twee jonge kinderen heeft hier een boos bericht over geschreven en dat stuk is volledig door Jaimie omarmd. De dame in kwestie vindt dat Rob mensen met autisme stigmatiseert door net te doen alsof dit een aandoening is waarvan je wil dat de buitenwereld het niet weet. “Rob, jij verdient een dikke, vette draai om je oren.”

Wat een onzin, reageert Rob nu weer in Boulevard. “Er wordt nu de indruk gewekt dat ik zou vinden dat je je moet schamen als je autistisch bent of tekenen van autisme vertoont, wat natuurlijk absoluut niet het geval is. Alleen wat er ook met je is, ik vind dat je er altijd zélf over gaat of je dat met de wereld wil delen. Of jíj taboes wil doorbreken.”

‘Gun hem die privacy’

Jaimie hoeft deze beslissing niet voor Lío te nemen, vindt Rob. “Of het nou gaat om tekenen van autisme, daadwerkelijke autisme of bedplassen: zij besluit hier voor een jongetje dat nog niet kan communiceren om dit even met de hele wereld te delen.”

Collega Frank Dane: “Dat mag toch? Want zij is zijn moeder.”

Rob: “Ja, ze mag het, maar ik zou dat dus zelf absoluut niet doen. Ik zou hem die privacy in elk geval gunnen. En natuurlijk moeten ze het op school weten, want het heeft invloed op hoe ze met hem omgaan, maar ik voel niet alsof ik het recht heb zeg maar om dat van een jongetje van 3 te weten. En toch weten we het nu allemaal. Dáár ging het mij om.”

Gebruikt of misbruikt

Rob tot slot: “Tegelijkertijd: Jaimie heeft me ook laten weten dat zij van andere moeders reacties heeft gekregen die zich enorm gesterkt voelen. Uiteraard ben ik voor die andere moeders ontzettend blij, dus ik zeg helemaal niet dat het honderd procent verkeerd is, alleen of nou Lío daarvoor gebruikt of misbruikt moest worden, dat denk ik niet.”

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer is het helemaal eens met Rob. Zij zegt op haar juicekanaal: “Niet iedereen zit erop te wachten dat zijn of haar medische info al op straat wordt gegooid voor je 4 jaar oud bent. Het is niet Jaimie haar taak om een stigma te doorbreken om andere ouders te helpen, ten koste van de privacy van Lio. Dat is belachelijk.”

Ze besluit: “Kind heeft al genoeg te verduren. En wie zegt dat hij ook echt autisme heeft? Hij is 3. Trauma en hechtingsproblematiek kunnen ook een rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Dat kan nog alle kanten op.”

Fragment

De reactie van Rob:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jaimie Vaes zich terug moet trekken uit de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen