Jaimie Vaes slaat terug naar Rob Goossens: ‘Weet wat je aanricht!’

Jaimie Vaes slaat keihard terug naar Rob Goossens. De realityster deelt een stuk waarin de tv-kenner van RTL Boulevard behoorlijk op zijn plek gezet wordt. “Hoe kun je zo stigmatiseren?”

Jaimie Vaes en Rob Goossens © YouTube, RTL

Rob Goossens vindt het kwalijk dat Jaimie Vaes deze week in een lang interview heeft onthuld dat haar 3-jarige zoontje Lío ‘best veel tekenen van een vorm van autisme’ vertoont. “Ik schrok me te pletter toen ik dit hoorde. Natuurlijk omdat ik het heel erg vind voor Lío, maar ook dat ze het deelt”, reageerde de tv-kenner in RTL Boulevard.

Steun voor Jaimie

Zoiets moet je helemaal niet op straat willen gooien, aldus Rob. “Waarom in vredesnaam aan de hele wereld vertellen dat die arme jongen dus blijkbaar, ondanks dat hij 3 is, nog steeds niet praat en tekenen van autisme vertoont? Iedereen die in de toekomst met Lío te maken krijgt, heeft dit dan al gezien.”

Ja, so what, denkt ene Cleo van der Schaft. Deze moeder van twee kinderen haalt in een lange Instagram-post hard uit naar Rob en haar woorden worden volledig onderschreven door Jaimie. Zij deelt de post in haar stories en schrijft: “Dankjewel 🙏🏽🫶🏽♥️”

Aanval op Rob

Cleo maakt gehakt van Rob. “Are you serious, Rob? Hoe kun je zo stigmatiseren? Weet jij wel wat je allemaal aanricht? Jouw uitspraken zullen in vele Nederlandse woonkamers nagalmen. Niet alleen Jaimie wordt onnodig onzeker gemaakt binnen deze kwestie maar nog veel meer mensen die in het dagelijks leven (…) moeten dealen met autisme.”

Ze vervolgt: “Jij drukte het stigma waar vele ouders doodsbang voor zijn via de beeldbuis even recht in het gezicht van vele kijkers. Hierdoor heb je die ene moeder er wellicht van weerhouden om haar kind te laten onderzoeken en hulp te zoeken. Omdat zij niet wil dat haar kind gestigmatiseerd wordt en zij haar kind wil beschermen tegen mensen (…) als jij.”

Applaus voor Jaimie

Jaimie verdient voor deze actie juist een groot applaus, vindt Cleo. “Vooral van een programma als RTL Boulevard, dat staat voor inclusiviteit. Toch? Het is ongelooflijk waardevol voor ouders die in hetzelfde schuitje zitten dat Jaimie zich uitspreekt. Dat het taboe doorbroken wordt.”

Ze vervolgt: “Andere ouders denken wellicht; hey, ik ben niet de enige! Het kan iedereen overkomen, een autistisch kind krijgen. Zelfs het kind van Jaimie Vaes en Jorik Scholten kan autistisch zijn. Op allerlei manieren kunnen krachten op een positieve manier gebundeld worden om verder te komen.”

Draai om je oren

Jaimie’s uitspraken hebben niets te maken met ‘verhalen maken’ of sensatie zoeken, vindt Cleo. “Denk je echt dat een moeder dergelijke uitspraken over haar meest kostbare bezit zou doen als ze niet vrijwel zeker van haar zaak zou zijn? Als er niet al heel veel aan vooraf is gegaan waar jij geen weet van hebt, Rob?”

“Het is jammer, dat iemand die een een goede stap zet in de richting van het doorbreken van een taboe, meteen afgestraft wordt. Jij verdient hier geen applaus voor Rob, jij verdient een dikke, vette draai om je oren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Goossens uit kritiek op autisme-onthulling Jaimie Vaes. Terecht of stigmatiserend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen