Khalid Kasem ondanks kritiek niet van plan te stoppen: ‘Zó leuk!’

Khalid Kasem is ondanks de veelvuldige kritiek op zijn presentatie van Khalid & Sophie niet van plan om te stoppen. “Dit is by far het leukste wat ik ooit gedaan heb in m’n werkleven.”

Khalid Kasem © Annemieke van der Togt

Voordat Khalid Kasem daadwerkelijk begon op televisie, werd hij neergezet als een soort megatalent in de dop. Eenmaal op de buis met zijn talkshow Khalid & Sophie valt het toch allemaal wat tegen. Hij wordt behoorlijk bekritiseerd en kan daar niet helemaal goed mee omgaan. Zo zijn er al boze appjes richting Angela de Jong en Wilfred Genee gegaan.

Khalid doet duursport

Khalid krijgt alle kritiek heus wel mee, geeft hij toe in de VARAgids. “Het begin was stroef, dat zag iedereen. Waar ik me wel op verkeken heb, is de perceptie van mensen, hoeveel tijd je krijgt om iets neer te zetten. Ik heb me er niet te veel van aangetrokken en aan plezier heeft het gelukkig nooit ontbroken, maar opvallend vond ik het wel.”

Er is echt wat meer tijd nodig om te groeien als presentator, meent Khalid. “Leren presenteren, dat is duursport, geen vijfhonderd meter sprint. Alles begint bij kennis en voorbereiding. Dát kun je altijd goed doen, dat heeft gewoon te maken met je best doen. Maar daarna is het de kunst om jezelf vrij te voelen, om spontaan te blijven.”

‘By far het leukste!’

Jezelf kunnen zijn en je stempel drukken is niet altijd makkelijk, legt Khalid uit. Maar: “Even voor de duidelijkheid: dit is by far het leukste wat ik ooit gedaan heb in m’n werkende leven. Ik realiseer me steeds wat een enorme snoepwinkel het is, elke dag opnieuw.”

Hij vervolgt: “We kunnen elk laatje opentrekken, we kunnen mensen vieren, we kunnen verdriet delen, het is politiek, kunst, sport, en steeds de hartslag van de samenleving. Ja, het was een bumpy ride, maar ik geniet hier elke dag.”

Liever solo?

Khalid presenteert de talkshow afwisselend met Sophie Hilbrand. Had hij niet liever een soloprogramma gehad?

“Ik vind het niet erg hoor, dat het niet elke dag hoeft. Maar uiteindelijk is het toch net als bij voetballers: die willen ook niet op de bank zitten, die willen spélen. Dus morgen? Zin in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Khalid Kasem over twee jaar nog steeds op tv is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen