Angela de Jong krijgt boze appjes van Khalid & Sophie: ‘Flauw!’

Angela de Jong heeft boze appjes gekregen van Joep School, de eindredacteur van Khalid & Sophie. “Ik zei tegen hem: ‘Dus dit vind jij een krachtig weerwoord?!’, en toen was het ineens stil.”

Khalid Kasem en Angela de Jong © NPO

Presentator Khalid Kasem heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen, omdat hij een milieuactivist vorige week wel héél erg liet leeglopen aan de talkshowtafel van Khalid & Sophie. Die riep op een gegeven moment dat het regime in Iran zou staan te juichen als ze zouden zien hoe onze overheid omgaat met demonstranten.

Khalids weerwoord

Het feit dat er nauwelijks weerwoord kwam vanuit Khalid heeft tot verbijstering geleid, ook bij Vandaag Inside. Daar greep Khalid echter nog tijdens de uitzending in door Wilfred Genee te appen dat hij die activist wel degelijk van repliek heeft gediend. Hij zei namelijk: “Dat is voor jouw rekening, want ik weet niet of je die twee met elkaar kunt vergelijken.”

Angela de Jong vindt dat veel te zwak, reageert ze in de AD Mediapodcast. “Nou, dat weet ik wel, want dat kan dus níet. Het was een enorm gestamel van: ‘Ja, ik weet niet of u gelijk heeft.’ Khalid maakte het zelf iets mooier bij VI toen hij Johan Derksen terecht wilde wijzen dat hij wél weerwoord had gegeven.”

Fluisterend oortje

De presentator van de podcast, Manuel Venderbos, vraagt zich bovendien af of die opmerking wel echt vanuit Khalid kwam. “Het leek zelfs – ik heb het fragment een paar keer bekeken – alsof hij het in zijn oortje te horen kreeg, van: ‘Hé, hier moet je even op reageren.’”

Angela: “Dat zou heel goed kunnen.”

Ze vindt dat Khalid gefaald heeft. “Echt bizar. Dat je dit ook gewoon laat passeren als talkshowhost, vind ik echt zeer kwalijk. We hebben het ook over Khalid en hij is gewoon niet een heel goede talkshowhost. Een van de problemen waar hij continu tegenaan loopt, is dat hij niet luistert naar de mensen aan tafel.”

Boos appje

Angela heeft een vernietigende column geschreven over de bewuste uitzending van Khalid & Sophie. “Dan gaat BNNVARA natuurlijk weer appen om te zeggen: ‘Ja, ik vind het toch heel flauw dat je dat weerwoord van Khalid er niet in noemt.’ Dus ik zei van: ‘Dus je vindt dat onsamenhangende gestamel van… Dat versta jij onder krachtig weerwoord?’”

Het betreft volgens Angela de eindredacteur van Khalid & Sophie: Joep School. Wat had hij daarop te zeggen? “Nou ja, toen was het stil.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid & Sophie stuurt boze appjes aan Angela de Jong. Treurig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen