Khalid Kasem teleurgesteld in Wilfred Genee: ‘Dit is heel jammer’

Khalid Kasem is ernstig teleurgesteld in Wilfred Genee. De talkshowhost vindt dat zijn collega een vals beeld schetst van het veelbesproken klimaatitem in Khalid & Sophie. “Dit is heel erg jammer.”

Wilfred Genee en Khalid Kasem © SBS 6, NPO

De talkshow Khalid & Sophie heeft een stortvloed aan kritiek gekregen, omdat er in de uitzending van eergisteren ruim baan werd gegeven aan een hele studio vol klimaatactivisten. Willem Jebbink, de raadsman van Extinction Rebellion, heeft het volgens AD-opiniediva Angela de Jong veel te bont gemaakt in de uitzending.

‘Dit is ridicuul!’

Willem riep in de talkshow dat het omstreden regime in Iran staat te ‘juichen omdat ze zien dat een westerse ‘beschaving’ dit op deze manier doet’, doelend op het feit dat klimaatactivisten zijn opgepakt omdat ze anderen opriepen mee te doen aan een snelwegblokkade.

Het was een zwaar gekleurde uitzending, vindt Angela. Ze schrijft in de krant: “Ik zat erop te wachten tot deze ridicule vergelijking met kracht werd tegengesproken door presentator Khalid Kasem. Maar wat denkt u? Niet natuurlijk. Ongehoord Nederland zou er een boete voor krijgen, maar bij BNNVARA kan dit probleemloos.”

Schandalig

Johan Derksen begon gisterenavond in Vandaag Inside ook over dit fragment. “Het is een schande. Het was het clubhuis van de Rebellions. De hele tribune zat vol met sympathisanten, de twee presentatoren waren het er roerend mee eens. Dit was me een eenrichtingsverkeer, niet te geloven! Dit heeft niets met journalistiek te maken.”

Collega René van der Gijp: “En dat er niet één bij zit die zegt: ‘Wat heb je gegeten? Dat is niet goed gevallen, heb ik het idee.’”

Wilfred Genee: “De presentator had dat toch ook kunnen zeggen? Van: dat is niet helemaal gelukkig dit.”

Johan: “Ja, maar die gingen zitten meehuilen met de wolven in het bos.”

Khalid teleurgesteld

Khalid vindt het jammer dat VI niet het hele fragment heeft uitgezonden. Hij sms’te Wilfred nog tijdens de uitzending: “Wilfred, jammer dat je het fragment zo knipt dat mijn reactie wegvalt. Ik heb na de opmerking van Jebbink gezegd dat het voor zijn rekening is en dat je Iran en deze situatie in Den Haag niet met elkaar kunt vergelijken.”

Johan: “Als nou alle mensen gaan reageren, dan zitten we na tien minuten vol.”

Wilfred: “Ik vind het wel zo netjes om dat even te melden, want ik heb die uitzending niet gezien.”

René: “Ik ook niet. Ik heb alleen het moment gezien bij Jinek.”

Hélène Hendriks: “Ja, voor de volledigheid.”

Open mond

Johan blijft erbij: “Ik heb met open mond zitten kijken. Ik dacht: hoe is het mogelijk? Er zat gewoon publiek, maar iedereen in het publiek was van een of andere groepering. Zelfs een vent van het FNV zat daar.”

Wilfred: “Maar jij hebt het dus ook niet gehoord dat hij dit gezegd heeft?”

Johan: “Mwoah, dat is me ontgaan.”

Hélène: “Een vrij belangrijk detail wel, hahaha!”

Wilfred: “Ja, maar goed, ik bedoel: als we hem daarop aanspreken… Iedereen heeft mijn nummer, dus je kunt rectificeren.”

Wat vindt Sophie?

Khalids collega Sophie Hilbrand had gisteren Michiel Zwinkels, de hoofdofficier van justitie aan tafel zitten. “De discussie is behoorlijk gepolariseerd. Ik heb een stukje van de uitzending van gisteren bij u gezien en daar is het OM onder andere vergeleken met het regime in Iran. Dat draagt niet echt bij aan een discussie.”

Sophie vraagt hem waarom hij een avond eerder niet met de klimaatactivisten in hun talkshow wilde: “Dat vond ik ook een heel onhandige uitspraak, maar is dat een reden om te zeggen: ik wil niet met ze aan tafel?”

Michiel: “Uiteindelijk wil ik wel met ze om tafel en daarom heb ik ze vanochtend ook uitgenodigd voor een gesprek, maar dat is beter en constructiever zonder camera.”

Fragment

De klimaatactivisten bij Khalid & Sophie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Angela de Jong dat Khalid & Sophie wel een héél groot podium aan klimaatactivisten biedt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen