Dionne Stax frunnikt bij Lubach aan object van half miljoen: ‘NEE!’

Dionne Stax heeft in de late show van Arjen Lubach zitten frunniken aan een microscoopje van een half miljoen euro, zónder dat ze het zelf wist. Als hij haar daarover verwittigt, roept ze: “NEE!”

Dionne Stax en Arjen Lubach © NPO

Ze wordt om de haverklap geconfronteerd met de meest kostbare objecten: Dionne Stax. Ze is namelijk het gezicht van het programma Van Onschatbare Waarde en daar mocht ze gisterenavond een babbeltje over houden in de late show van Arjen Lubach. Hij had aan het eind een leuk spelelement in petto: Dionne moest van drie objecten de waarde raden.

‘3 euro!’

Dionne heeft bij één van de objecten echt geen fláuw idee wat het is. “Dit is een… Prachtige…”, stamelt ze.

Gastheer Arjen daarop: “Ik ga even Op1 bellen of ze wat later willen beginnen.”

Terwijl Dionne aan het zilverkleurige object frunnikt, kijkt Arjen behoorlijk zenuwachtig naar iemand die backstage staat. Dan roept ze: “3 euro!”

Arjen: “Want wat is het?”

Dionne lachend: “Het is een onderdeel van een ding dat je bevestigt aan een ding.”

Half miljoen

Arjen laat Dionne even later enorm schrikken. “Dit ga je niet geloven. Dit is een microscoopje van Antoni van Leeuwenhoek.”

Dionne roept: “NEE!”

Arjen: “Deze is verzekerd voor 500 duizend euro. Het komt uit 1711 en ik vind het heel spannend dat je het hebt aangeraakt. Hij gaat straks terug naar Nieuw-Zeeland.”

Dan slaat Dionne van de schrik haar hand voor haar mond.

Bloedlichaampjes

Antoni van Leeuwenhoek was een Nederlandse wetenschapper uit de zeventiende eeuw, die bekend is om zijn bijdrage aan de microscopie. Met zijn krachtige microscopen ontdekte hij behalve spermacellen ook rode bloedlichaampjes en luizeneieren.

Dit jaar is Antoni precies driehonderd jaar dood. Hij heeft bijna 91 jaar lang geleefd, zeker in die tijd bovengemiddeld lang.

Fragment

Het item met Dionne:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen