Frank Lammers onder vuur om steunen Peter Gillis: ‘Onbegrijpelijk’

Frank Lammers krijgt flinke kritiek te verduren van Angela de Jong omdat hij gewoon aanblijft als voice-over van de Peter Gillis-show op SBS 6. “Het is onbegrijpelijk, maar het zal goed betalen.”

Frank Lammers en Peter Gillis © RTL, SBS

Het is volgens Angela de Jong onbestaanbaar dat Peter Gillis zijn prominente plek in de programmering van SBS 6 gewoon behoudt. Ook gisteren was Familie Gillis: Massa is Kassa weer op zender. Er keken 680 duizend mensen naar, waarmee het programma het meest bekeken alternatief was voor kijkcijferwinnaar De Slimste Mens.

Respectloos

Angela noemt Peter een ‘vakantieparkenbullebak’. Ze verbaast zich erover dat hij nog steeds op televisie is. “Terwijl hij door de Belastingdienst, justitie en gemeenten van ondermijnende criminaliteit wordt verdacht”, schrijft ze vandaag in haar invloedrijke AD-column.

Daar komt natuurlijk nog de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol bovenop, maar dat is volgens Angela niet het enige. “Los daarvan is hij uiterst onprettig om naar te kijken, door zijn voorkomen en de totaal respectloze manier waarop hij met mensen omgaat.”

Kritiek op Frank

Peter en Nicol gedragen zich ‘horkerig’ en vertonen ‘proletengedrag’, stelt Angela. Ze noemt in haar column een aantal schokkende voorbeelden. “Geen normale zender zou er anno 2023 over piekeren om dit zo uit te zenden. Maar SBS 6 doet het gewoon.”

Het stelt Angela misschien nog wel het meest teleur dat de bekende voice-over niet opstapt en Peter daarmee indirect blijft steunen. “Dat iemand als Frank Lammers nog steeds zijn stem leent aan deze realityreeks, is onbegrijpelijk. Maar het zal, zoals alles bij John de Mol, vast goed betalen.”

Immoreel zooitje

Eén ding is zeker: het is voor RTL waarschijnlijk een zegen in vermomming dat de overname van Talpa is afgekeurd, aldus Angela.

Ze besluit: “Peter van der Vorst en de rest van RTL moeten de hemel op hun blote knieën danken dat ze niks met dit immorele zooitje te maken krijgen.”

AD-column

De AD-column van Angela:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen