Waarom ging HHB door zónder Janny? ‘Robèrt moest op vakantie!’

Robèrt van Beckhoven is het niet eens met de kritiek op de halve finale van Heel Holland Bakt. Daarin schitterde collega-jurylid Janny van der Heijden van afwezigheid. “Ik moest op vakantie!”

Heel Holland Bakt © Omroep MAX

De halve finale van Heel Holland Bakt zag er twee weken geleden wel héél kaal uit. Niet alleen een van de deelnemers, maar ook jurylid Janny van der Heijden moest vanwege ziekte verstek laten gaan. Ze was er slechts bij via een videoverbinding op de iPad, wat natuurlijk veel minder leuk is voor de trouwe kijker.

Zieke Janny

Robèrt van Beckhoven, haar collega-jurylid, heeft er minder moeite mee. “Daar kan Janny niks aan doen, ziek is ziek. Je kunt zo’n programma niet uitstellen, daar is het een veel te grote productie voor. Zeggen: ‘Dat doen we volgende week wel’, dat kan niet. Het is in de vakantieperiode, iedereen moet op vakantie, alles is geboekt, de tent is allang gehuurd.”

Hij vervolgt in gesprek met tijdschrift Weekend: “Dat kan niet, je kunt niet alles zomaar uitstellen. En ze was er ook bij, maar dan digitaal. Ze heeft alles geproefd, woont daar vlakbij, dus dat is heel goed gegaan. Eén van de bakkers was ook ziek. Zij had ook het bekende virus, corona.”

Op vakantie

Tina Nijkamp stelt dat de opnames makkelijk hadden kunnen worden uitgesteld. “Normaliter sluiten tv-productiebedrijven een Non-Appearance-verzekering af”, aldus de oud-zenderbaas van SBS 6 onlangs. “Dat wil zeggen dat bij de ziekte van een sleutelpersoon, de schade van het niet-opnemen op een geplande opnamedag wordt vergoed.”

Wat zegt Robèrt daarvan? “Ja, maar bij Heel Holland Bakt hadden we te maken met mensen die de volgende dag op vakantie zouden gaan. Ik zelf ook. Nee, je moet het gewoon afwerken. Ik vind het een heel goede oplossing. Nogmaals: Janny was er gewoon bij en heeft alles geproefd, alles is naar haar toegestuurd.”

Tot slot laat Robèrt ook nog weten dat hij nooit XTC slikt. “Nee joh, gekkigheid.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen