Jan Dulles kan niet stoppen met 3JS: ‘Niet zo rijk als Nick & Simon’

De breuk tussen Nick & Simon heeft hun Volendamse collega Jan Dulles niet aan het denken gezet over zijn eigen muzikale samenwerking. “Ik heb niet de middelen om ermee te stoppen.”

Jan Dulles en Nick & Simon © RTL, SBS

Nick Schilder en Simon Keizer hebben de mensen vorig jaar flink verrast met hun bekendmaking om te stoppen als muzikaal duo. Het kwam bij Jan Dulles, voorman van de 3JS, níet als een schok. “Niet als een schok, maar wel als een verrassing. Ik wist niet dat het ging gebeuren”, zegt hij in de Nieuwe Revu.

Jan niet zo rijk

Jan heeft begrip voor de beslissing van Nick & Simon. “Zij hebben voor zichzelf bepaald dat ze alles hebben bereikt wat Nederlandstalige artiesten kunnen bereiken, of in ieder geval Simon heeft dat gedaan. Zijn gedachte was: ik weet niet of ik dit nog wel leuk vind. Nick en Simon hebben ook de middelen om te stoppen.”

Hij niet dan? “Ik niet, nee. Wij zijn niet zo vermogend als onze collega’s.”

Andere koers

De breuk tussen Nick & Simon heeft Jan niet geïnspireerd. “Ik heb tijdens corona twee jaar kunnen meemaken hoe het is om niet meer te zingen. Ik voelde me ontzettend nutteloos en heb voor mezelf besloten dat ik niet moet stoppen met zingen.”

Iets anders dan, buiten de 3JS om? “Nee, want ik kan niks anders. Ook niet met een andere band of in mijn eentje. (…) Ik vind het leuk om de frontman te zijn en het woord te doen, maar ik wil op het podium wel kunnen terugvallen op mijn collega’s.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen