Tim Hofman ergert zich aan Theo Maassen: ‘Wat een gezeur!’

Tim Hofman maakt zich flink boos over een interview met Theo Maassen. Hij laat zich in het AD kritisch uit over de veranderende Nederlandse maatschappij. “Ooit was hij een dapper cabaretier.”

Tim Hofman en Theo Maassen © RTL, NPO

Het stoort Theo Maassen mateloos dat veel mensen in Nederland steeds gevoeliger worden. Hij doet daarover zijn beklag in een interview met het AD. “We zijn hypersensitief voor verkeerd woordgebruik, we zijn veel te politiek correct, grenzend aan waanzin. We zeggen niet meer ‘ik ben zwanger’, maar ‘wij zijn zwanger’. Flikker toch op man!”, zegt hij.

Genderneutrale toiletten

Het is volgens Theo echt lariekoek. “Je zegt toch ook niet ‘Wij zijn ongesteld?’ Dit jaar wakkerde bij mij ook de angst aan dat we als land niet weerbaar genoeg zijn: toen die oorlog in Oekraïne uitbrak, schoten er allemaal what if-scenario’s door mijn hoofd. Doodeng.”

Hij vervolgt: “Wat als ze hierheen komen? Wat als er hier oorlog komt en wij moeten vechten? Zitten wij hier, met onze genderneutrale toiletten! We zijn ons realiteitsbesef aan het verliezen. En we doen er allemaal aan mee. Het is een van onze grootste angsten: om verstoten te worden uit de groep. Gecanceld te worden.”

‘Ooit dapper cabaretier’

Tim Hofman is zwaar teleurgesteld in Theo. Hij vindt dat de komediant heel erg diep is gezonken. “Ooit dapper cabaretier, nu een man die zijn angst voor de grillen van een oorlogslustige autocraat botviert op de minimale wens van een transpersoon. hoe een niet weerbare man zijn eigen gezeur verstaat als het gezeur van een ander”, twittert hij.

Hij vervolgt: “Helemaal over de zeik als mensen ‘wij zijn zwanger’ zeggen, maar zelf doodsbang vanonder de tafel roepen dat de ánder teveel hang naar rubberen tegels heeft.”

‘Heeft geen punt’

Een volger van Tim legt hem voor: “Maar hij heeft toch een punt dat wij TOTAAL niet voorbereid zijn op oorlog en ons commentariaat vooral loopt te zaniken over parmantige issues?”

Tim: “Die twee hebben gewoon niks met elkaar te maken. Dat wij niet voorbereid zijn komt niet doordat er een genderneutraal toilet in een dependance van de UvA. Dat komt omdat we stervensrijk zijn, niemand meer over oorlog na hoefde te denken en 30 jaar afbraak.”

Appgroepje

Het lijkt erop dat Tim geen hoge pet op heeft van cabaretiers. “Zo benieuwd naar het appgroepje van deze vakgenoten waarin ze in alle vrijheid kunnen bespreken dat ze hun geld verdienen op een podium waar ze in alle vrijheid kunnen roepen dat ze niks meer kunnen zeggen”, zegt hij cynisch, doelend op onderstaand fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen