‘Wendy van Dijk legt zich neer bij tv-carrière zonder kijkcijferhits’

Wendy van Dijk legt zich erbij neer dat ze geen kijkcijferkanon meer is. Ze heeft besloten om niet meer zo bezig te zijn met haar scores. Althans, dat meldt het bekende medium Marion Berndsen.

Wendy van Dijk © William Rutten

Marion Berndsen, die als medium in grote lijnen weet wat er te gebeuren staat in het aankomende jaar 2023, is door weekblad Story gevraagd om haar licht te laten schijnen op een hele serie bekende Nederlanders. Eén van hen is Wendy van Dijk, die steeds meer een dertien-in-een-dozijn-presentatrice dreigt te worden.

Schaapjes op droge

Wendy was in haar Voice-jaren dé grote ster van RTL 4, en dáárvoor met titels als Hart in Aktie en Ushi & Van Dijk die van SBS 6, maar tegenwoordig laten haar kijkcijfers te wensen over. Ze kan kwartetten met kijkcijferflops sinds ze is overgestapt naar het Talpa van John de Mol.

Gelukkig heeft de 51-jarige presentatrice haar schaapjes allang op het droge en maakt ze zich er dan ook niet zo druk over, weet Marion. Het helpt volgens haar dat Wendy’s huwelijk met Erland Galjaard weer helemaal op de rails is. “Haar huwelijk met Erland voelt heel goed.”

Focus op privéleven

Het halsstarrig streven naar hoge kijkcijfers heeft bij Wendy plaatsgemaakt voor een andere focus, weet Marion. “Meer dan ooit is ze enorm gericht op haar thuisbasis. Wendy vindt haar privéleven belangrijker dan haar werk. Haar man, haar kinderen… Daar is ze meer mee bezig in de toekomst dan haar carrière.”

Stopt Wendy er misschien mee? “Ze blijft wel werken, maar ze is niet meer zo gefocust op een kijkcijferhit. Ze krijgt aanbiedingen voor veel nieuwe televisieprogramma’s en daar zegt ze ook wel ja op. Maar het hoeft van haar geen hit te worden. Kwaliteit boven kwantiteit. Ik voel heel veel berusting bij haar.”

En Linda dan?

En Linda de Mol dan, die ondanks alles nog steeds geldt als de grootste ster van SBS 6? Er wordt gefluisterd dat ze stiekem gewoon weer samen is met Jeroen Rietbergen en dat het uitlekken daarvan een publicitaire ramp dreigt te worden.

Marion ziet dat anders: “Hij wil haar terug, maar Linda wil hem niet meer. Ik zie een verhuizing voor me, ze wil ergens anders opnieuw beginnen. Ze krijgt wel weer een nieuwe relatie, maar dat duurt nog even.”

Story

Andere BN’ers over wie Marion haar licht laat schijnen zijn onder anderen Johnny de Mol, Marco Borsato, André Hazes jr. en Matthijs van Nieuwkerk. U leest het allemaal in de nieuwste Story:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er te somber wordt gedacht over de tv-carrière van Wendy van Dijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen