‘Zielige’ Yvonne Coldeweijer slaat terug naar Samantha Steenwijk

Ongelooflijk maar waar: Samantha Steenwijk rakelt in een groot interview met de Beau Monde haar dieetpillenoorlog met Yvonne Coldeweijer op. Het resultaat? De juicekoningin slaat keihard terug.

Yvonne Coldeweijer en Samantha Steenwijk © RTL

Samantha ‘lange tenen’ Steenwijk heeft een turbulent jaar achter de rug. De zangeres maakte in maart een enórme poeha van een relatief onschuldig dieetpillenroddeltje op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer. Ze begon een heel juridisch circus, waar zelfs haar toenmalige collega’s van RTL Boulevard echt he-le-maal niets van begrepen.

In de ogen

Hoewel we inmiddels negen maanden verder zijn, besluit Samantha om de hele boel weer op te rakelen in een groot interview met de Beau Monde. “Ik doe één keer mijn verhaal en daarna wil ik er nooit meer iets over horen”, zegt ze.

Op de vraag hoe het was om tegenover Yvonne in de rechtszaal te zitten, zegt Samantha: “In de rechtszaal heb ik haar bijna de hele zitting proberen aan te kijken. Ik dacht dat als ze me één keer in de ogen zou kijken, ze zou zien wat voor leed ze had aangericht. Als je iemand in de ogen kijkt, dan zie je wat je doet met een mens en met iemands werk.”

Zielig meisje

Wat voor een leed ze had aangericht? Overdrijven is ook een vak. Yvonne riep slechts dat Samantha is afgevallen met behulp van dieetpillen en niet, zoals de zangeres beweerde, door op een paard te hobbelen. Een roddel die nota bene pas media-aandacht kreeg toen Samantha zelf met haar agressieve togacircus begon.

Al met al keek Yvonne tijdens de zitting niet in haar ogen, aldus Samantha. “Dat deed ze niet en dat vond ik laf. Eigenlijk is het een heel zielig meisje dat op allerlei manieren geprobeerd heeft om zelf door te breken. Dat is haar nooit gelukt en uit frustratie gaat ze maar over anderen zitten roddelen om zelf bekend te worden.”

Geen spijt

Samantha die een ander verwijt op allerlei manieren door te breken… Dat is best geestig voor iemand die werkelijk íedere talentenjacht op televisie heeft afgelopen. Voorlopig is Yvonne in elk geval succesvol met eigen content, waar Samantha niet verder komt dan het nazingen van André Hazes.

Heeft Samantha stiekem niet gewoon spijt van de juicezaak die haar imago zo heeft beschadigd? Nee. “Het is niet oké als er schadelijke roddels over je worden verspreid die niet waar zijn. Stel dat ze weer iets naar buiten brengt waarmee ze andere mensen kan schaden, zoals met die drugspillen, dan zou ik het zo weer doen.”

Drugspillen

Ah, Samantha maakt er drugspillen van om de situatie wat aan te dikken. Hebben die geruchten over ‘drugspillen’ haar eigenlijk boekingen gekost? Nee, zegt ze. “Het is alleen maar drukker geworden. Toen ik na het pillenverhaal voor het eerst op de bühne stond, merkte ik dat het applaus alleen maar heftiger werd.”

Ze vervolgt: “Tijdens al mijn optredens zing ik ‘Ik leef mijn eigen leven’ van André Hazes en nog nooit heb ik zo’n groot applaus gekregen als dat ik vandaag de dag krijg.”

Yvonne slaat terug

Yvonne slaat uiteraard keihard terug naar Samantha. Ze brengt vandaag op haar juicekanaal een heuse juice-strip. Ze laat een tekstballonnetje uit Samantha’s mond komen met de tekst: “Waarom heeft niemand het meer over mij 😭 Laat ik iets zeggen over Yv dan ben ik weer relevant.”

Daarop zegt Yvonne als zichzelf: “Mensen kennen jou eigenlijk alleen maar van de rechtszaak met mij.”

Samantha: “Oh ja dat is waar. Heel erg bedankt nog. Wat zie je er trouwens goed uit Yv. Ondanks dat we even oud zijn.”

Yvonne: “Thnx babe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk stelt dat ze door haar juicezaak tegen Yvonne Coldeweijer populairder is geworden. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen