Katja Schuurman vindt Story k*tblad: ‘En LINDA. neemt het over!’

Katja Schuurman vindt de werkwijze van het tijdschrift Story verwerpelijk. De actrice spreekt van een ‘k*tblad’. “En de LINDA. neemt het allemaal gewoon klakkeloos over”, briest ze.

Katja Schuurman © NPO, Story

De 47-jarige Katja Schuurman nam een paar weken geleden samen met Frédérique Spigt een ludiek filmpje op voor hun gezamenlijke podcast over opruimen. Daarin is te zien hoe de actrice haar trouwjurk weggooit (zie onderstaand). Die bleek op zolder namelijk te zijn bewerkt door ongedierte.

Jurk op zolder

De Story maakte daar een smeuïg artikel van. In de voorlaatste editie stond haar omstreden ex-man Thijs Römer groot op de cover en een van de ondertitels luidde: ‘Ex Katja Schuurman dumpt ‘hun’ trouwjurk bij het vuilnis!’

Het blad: “Toen Katja met Thijs haar huidige boerderij in Uitdam in 2007 voor 1,1 miljoen euro kocht, borg ze de jurk, naar ze dacht, goed op. Ook na haar scheiding van Thijs begin 2015 liet ze de jurk op zolder liggen.”

In de kliko

Nu, zeven jaar later, blijkt die trouwjurk daar niet veilig te hebben gelegen. Katja ontdekte tijdens de opnames van haar podcast dat die jurk is ondergepoept, aldus Story. Het blad citeert: “O nee! Deze lag in een plastic zak, maar hier hebben allemaal muizen aan gegeten. Wat goor is dit. Die trouwjurk moet echt weg. Dit is echt te goor.”

Volgens de Story blijkt hieruit ‘dat Katja echt niets meer met Thijs te maken wil hebben’.

‘K*tblad!’

Katja wordt er doodziek van, zegt ze in de nieuwste aflevering van haar podcast. “Dan ook nog op een cover van een of ander k*tblad: ‘Katja heeft het écht gehad met Thijs, ze gooit zelfs de trouwjurk weg!’ Het maakt allemaal niet uit of het waar is!”

Ze heeft die jurk bovendien niet eens écht weggegooid, aldus Katja. “Nee, ik heb hem eruit gehaald, ook omdat Sammie hem graag wilde. Maar waar het mij dus om gaat: het is dus totaal niet meer relevant of het waar is of niet. Het is roddel en achterklap.”

1,1 miljoen

Het meest verbaasd is Katja er nog wel over dat diverse showmedia schreven dat die jurk 1,1 miljoen euro heeft gekost, terwijl de Story meldde dat haar boerderij (!) waar die jurk op zolder lag 1,1 miljoen euro heeft gekost. ‘Katja Schuurman dumpt trouwjurk van meer dan een miljoen euro’, kopte de LINDA bijvoorbeeld.

De LINDA. heeft die kop wel aangepast, maar nog altijd staat in het artikel: “Ook lagen er allemaal uitwerpselen op de jurk die meer dan een miljoen euro kostte.” En Shownieuws: “Na de scheiding besloot Katja de jurk, die 1,1 miljoen kostte, wel te bewaren op zolder…”

Klakkeloos

Wat een dommigheid, vindt Katja. “De LINDA., hè? Die neemt het ook klakkeloos over. Die trouwjurk die we hebben weggedaan, daarover stond: ‘Een jurk van 1,1 miljoen euro gooit zij weg.’ 1,1 miljoen, hè? Zijn er überhaupt jurken van 1,1 miljoen euro? Natuurlijk is dat niet zo! Het was 10.000 euro. Dat scheelt nogal wat.”

Ze vervolgt: “1,1 miljoen euro stond op álle sites. Er is dus niemand die nadenkt. Stel je voor dat die jurk 1,1 miljoen was… Ik ga toch niet 1,1 miljoen in de kliko gooien, of wel?! Er zitten mensen die echt niet nadenken, want ik heb leuk geld verdiend in mijn leven, maar 1,1 miljoen voor een jurk is echt gortig. Plus, waarom zou ik hem dan niet verkopen?”

“Gewoon klakkeloos!”, briest ze tot besluit.

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Katja Schuurman publiekelijk afstand moet nemen van Thijs Römer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen