Toine van Peperstraten vernederd door VI-trio: ‘Echte zielenpoot!’

Toine van Peperstraten heeft een behoorlijke veeg uit de pan gekregen van de mannen van Vandaag Inside. Vooral Johan Derksen wordt moe van de sportpresentator. “Wat een zielenpoot!”

Toine van Peperstraten en Johan Derksen © Elvin Boer, SBS 6

Het iconische fragment dat Toine van Peperstraten hysterisch huilend afscheid neemt van Studio Sport is alweer tien jaar oud, maar toch blijft het hem achtervolgen. Het zijn met name de mannen van VI die er dikke pret om hebben gehad. “Eigenlijk had ik er zelf al een beetje een gimmick van willen maken”, legt Toine uit in de podcast PodBast.

Cultstatus

De mannen van VI waren hem echter voor, vertelt Toine. “Dus het ging een beetje een eigen leven leiden. Inmiddels – het klinkt heel raar – heeft het iets van een cult… Nee, dat is niet het woord, maar het heeft iets gekregen, ook gelet op het feit dat Jan de Hoop daar nog aan refereerde. Maar het heeft nu wel een soort van signatuur aan mij gegeven.”

Hij is er ook wel weer een beetje trots op. “Ik denk dat nog niet één op de tien presentatoren een bepaalde signatuur heeft dat je meteen weet: wie is het? En dat heb je nu bij mij wel. Dat klinkt heel lullig, want het is niet meteen een positief iets, maar het is wel iets waardoor iedereen wel weet wat ik ben.”

Karaktermoord

Wat vindt Toine ervan dat VI er zo mee aan de haal is gegaan? Hij denkt dat het was om hem én zijn nieuwe werkgever FOX in diskrediet te brengen. “Ze waren ons ook een beetje aan het zoeken om ons kleiner te maken. Dat kwam allemaal een beetje bij elkaar, waardoor zij natuurlijk lekker konden vitten op FOX en op mij.”

Is zijn blik op VI daardoor veranderd? “Nee, want ik had daarvoor al heel lang dat zij wel ontzettend aan karaktermoord deden. Ik hoorde in stadions al veel te lang exacte teksten die Van der Gijp zei. Dat is wel iets wat soms gevaarlijk is, ja. Ik was wel verbaasd dat VI dat toen zomaar kon gebruiken. Later hoorde ik dat het helemaal niet zomaar mocht.”

Krokodillentranen

Johan Derksen heeft geen medelijden met Toine, reageert hij in De Oranjewinter. “Toine vindt dat we karaktermoord gepleegd hebben, hè? Maar Toine werkte honderd jaar bij de NOS, kon meer geld verdienen en stapte over, en ging toen krokodillentranen staan te huilen dat hij afscheid van de mensen moest nemen. Nou, lachwekkend.”

Het huilfilmpje wordt nu niet meer uitgezonden door VI. “We mogen het filmpje helaas niet herhalen dat hij in huilen uitbarst, want dat hebben we toen op een avond zeven keer herhaald en toen kregen we zeven rekeningen.”

Wilfred Genee: “Hij heeft er nu een verhaal over verteld bij een podcast, wat we ook niet mogen uitzenden, maar dat doen we wel.”

Zielenpoot

Na het uitzenden van Toine’s bovenstaande uitspraken, zegt Johan: “Hij zit er nogal mee, geloof ik, hè?”

René van der Gijp: “Het slaat nergens op.”

Johan: “Het is een beetje een zielenpoot.”

Wilfred: “Nou, Toine is een heel aardige gozer. Ik bedoel: jij bent hem ook tegengekomen, een prima gozer. (…) Maar ik bedoel: als je in dit vak zit, dan weet je dat je soms even geschoren wordt. Hij heeft het er dan ook over dat wij toen bang zouden zijn voor FOX als nieuwe concurrent…”

Johan cynisch: “O ja, ze zouden ons wegconcurreren.”

Wilfred: “Volgens mij is het helemaal niet zo kwalijk bedoeld. Hij moest een beetje huilen, dat was grappig, klaar.”

‘Toine? De l*l!’

René daagt Wilfred uit: “Laat zien, joh! Van dat huilen! Dat is toch leuk man?”

Wilfred weigert, maar even later leest hij wel een pijnlijk sms’je voor dat hij live binnenkrijgt. “Ik krijg een berichtje binnen – ik kan niet zeggen wie dat zegt – maar hij zegt: ‘Diezelfde Toine appte mij in de tijd of ik hem bij Talpa naar binnen kon krijgen. Dat ging niet door en daarna gaf hij een interview dat hij zó blij was dat hij bij de NOS kon blijven en absoluut niet naar Talpa toe wilde. De l*l.’”

“Ik zeg er niet bij wie dat gezegd heeft, haha. Dat ging over Toine, ja, dus het is een aparte wereld.”

Fragment

Het interview met Toine (vanaf 31:40 over zijn huilafscheid):

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen