Özcan Akyol hekelt Gordon: ‘Waarom krijgt hij nog een podium?’

Özcan Akyol vindt het onbegrijpelijk dat een talkshow als Op1 een podium biedt aan Gordon. Hij begrijpt maar al te goed dat filosofe Fleur Jongepier bij hem van tafel wegliep. “Heel goed.”

Gordon en Özcan Akyol © NPO

Het is nu dik een week geleden dat Gordon voor spraakmakende televisie zorgde door in Op1 merkwaardige uitspraken te doen over de mensenrechtensituatie in Qatar. Het zorgde bij tafelgenoot Fleur Jongepier voor dermate veel ergernis dat ze besloot op te stappen en de live-uitzending per direct te verlaten.

‘Vreselijke Gordon’

VARAgids-lezeres Laura Daniels vindt dit heel erg begrijpelijk, is deze week te lezen in het tijdschrift. “Ik begreep de vrouw wel die bij Op1 wegliep. Ze had net gesproken over haar grote leed op de universiteit en dan komt opeens die vreselijke Gordon onzin spuien over de levenskwaliteit in Dubai.”

Het is laakbaar dat presentatoren Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink ervoor kozen om Fleur aan tafel te zetten met iemand als Gordon, vindt deze dame. “De presentatie van de NPO had deze mensen nooit samen aan tafel moeten zetten. Wat een regelrechte schande.”

Özcan haalt uit

Özcan Akyol reageert daar instemmend op. “Onze nationale troetelnarcist had weer een beetje exposure nodig voor het volgende programma in zijn carrière dat gaat mislukken.”

De televisiemaker begrijpt helemaal niets van de redacteuren van Op1. “Ik vroeg me meer af waarom je die man nog een podium wilt geven, aangezien hij helemaal niets kan, zingen noch presenteren. Alleen in combinatie met Gerard Joling was het de afgelopen tien jaar leuk.”

‘Wat een onzin!’

Critici die vinden dat Fleur gewoon aan tafel had moeten blijven zitten krijgen geen steun van Özcan. Hij vindt het eigenlijk wel een prima actie van deze filosofe.

Hij zegt: “Die mevrouw deed er goed aan om weg te lopen, maar ik had het sterker gevonden als ze ook iets had gezegd, al waren het maar drie woorden, iets in de trend van: ‘Wat een onzin’.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon ooit nog de sympathie van het volk terugkrijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen