‘Ruud de Wild? Die vernieuwt zichzelf echt al jaren niet meer!’

De transfer van Ruud de Wild naar de brutalere omroep PowNed levert lauwe reacties op. Critici vinden hem nauwelijks een aanwinst: radionar Patrick Kicken noemt hem zelfs een ‘radiofossiel’.

Ruud de Wild © KRO-NCRV

Ruud de Wild verhuist van KRO-NCRV naar de iets brutalere omroep PowNed, maar blijft wel gewoon zijn dagelijkse radioshow maken. Wel gaat hij er volgend jaar ook tv bij doen. Het is allemaal niet echt spannend, vindt radiocolumnist Patrick Kicken. Hij zou deze transfer hebben aangegrepen om vernieuwing door te voeren op NPO Radio 2.

Niet vernieuwend

Het is op die zender wel tijd voor wat nieuws, zegt Patrick in zijn column voor Spreekbuis. “Ik zou juist de nieuwe radiomakers gunnen eens aan de bak te komen op een goed tijdstip bij een landelijke zender als NPO Radio 2. De carrousel staat al twee generaties stil en De Wild vernieuwt zichzelf al jaren niet meer.”

Patrick sluit niet uit dat dat misschien ‘door het juk van KRO-NCRV’ komt. “Waar het woordje ‘poep’ zelfs kan leiden tot een vergadering. Wellicht gaat Ruud zich weer ontpoppen tot de brutale, vernieuwende radiomaker die hij ooit was.”

Rellen om rellen

De laatste tijd gedraagt Ruud zich steeds provocatiever, waarschijnlijk om het nieuws te halen. Zo zette hij zich laatst af tegen zijn eigen luisteraars die fan zijn van de Top 2000. Die komen wel heel gretig kijken bij de studio’s, vindt hij. “Het is nog net niet met je tong tegen het raam”, zei hij bij Beau.

Rob Goossens in de Boulevard-podcast: “Ik vind het denigrerend richting die mensen. Ik snap best dat het niet per se een ideale situatie is om je plaatjes in te draaien. Als je die als een soort van aapjes kijkende meute neerzet en zo duidelijk zegt: ‘Ik heb er geen zin in’, dat vind ik niet kunnen. Hij doet zulke rare dingen de afgelopen tijd.”

Rellende bui

Collega Luuk Ikink merkt op dat Ruud er ook de hele tijd zo de nadruk op legt als hij een plaatje van de omstreden Marco Borsato draait. “Hij is een beetje in een soort rellende bui de laatste tijd. Echt dat provoceren en dat opzoeken van het randje.”

Rob: “Het is allemaal een beetje lui. Het is om het provoceren.”

Luuk: “Het is echt van: zie mij eens die plaat instarten! Hij maakt er zelf een enorm ding van. Dan zoek je het echt enorm op.”

Mark en Tina

Kijkcijferkenner Tina Nijkamp vindt de omroepwissel van Ruud hét bewijs dat de omroepen behoorlijk inwisselbaar zijn geworden. Ruud gaat immers voor PowNed exact hetzelfde radioprogramma maken.

Mediajournalist Mark Koster is het daarmee eens: “Het zoveelste argument om omroepen af te schaffen. De radioshow blijft hetzelfde, alleen het stickertje op de microfoon verandert. De luisteraar boeit het niet. Ruud de Wild ruilt KRO-NCRV in voor Powned, maar blijft zelfde show maken. Wanneer stopt dit?”

Tweet

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes vindt dat weer flauw van Mark:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Ruud de Wild onnodig provocatief?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen