Ruud de Wild stapt plotseling over naar PowNed: ‘Nu ook tv-maken’

Ruud de Wild maakt plotseling de overstap van KRO-NCRV naar de brutale omroep PowNed. Hij krijgt daar ook de kans om televisie te maken. “Zijn middagshow op NPO Radio 2 blijft gewoon.”

Ruud de Wild © Darren Smith

Er komt na zes jaar een einde aan de samenwerking van Ruud de Wild met omroep KRO-NCRV. “Zijn persoonlijke ambitie om een zesdelige tv-serie te maken gaat hij volgend jaar invullen bij PowNed”, aldus de omroep, die daarmee min of meer laat doorschemeren dat zij zijn tv-ambities niet wilden of konden waarmaken.

Naar PowNed

Ruud heeft de afgelopen jaren meerdere programma’s gemaakt voor KRO-NCRV. Naast zijn dagelijkse radioprogramma De Wild in de Middag maakte hij ook de podcast 30 Minuten Rauw en vorig jaar was hij rondom de verkiezingen te zien met de serie Ingelijst. Ook maakte hij de persoonlijke documentaire Diagnose De Wild over zijn ziekteperiode.

De presentator laat in een korte verklaring weten: “Na ruim zes jaar voor KRO-NCRV te hebben gewerkt is het voor mij nu tijd voor iets nieuws. Ik wil KRO-NCRV hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en hun vertrouwen. Vanaf 2023 ga ik een nieuw avontuur aan bij PowNed.”

Blijft op de radio

Er verandert niets aan het radioprogramma van Ruud. De Wild in de Middag blijft tot het einde van dit jaar nog te beluisteren bij KRO-NCRV op NPO Radio 2, daarna komt de show in handen van PowNed.

De omroep laat weten: “KRO-NCRV bedankt Ruud voor zijn inzet de afgelopen jaren en wenst hem veel succes toe bij collega-omroep PowNed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ruud de Wild aan de slag voor PowNed. Mooi boegbeeld voor de omroep?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen