Michella Kox op het matje geroepen in Radar: ‘Waarom doe jij dit?’

Michella Kox, bekend van realityseries als Echte Meisjes in de Jungle, is op het matje geroepen door een verslaggever van de Antoinette Hertsenberg-show Radar. “Ik krijg jeuk van haar!”

Michella Kox en Vanessa Ackah © AvroTros

Antoinette Hertsenberg had gisterenavond in haar programma Radar een item zitten over zogeheten ‘klikbolletjes’, bolletjes die je in het filter van je sigaret stopt en vervolgens plet om andere smaken te proeven tijdens het roken. De bedoeling is natuurlijk om roken nóg verder te stimuleren bij met name jonge mensen.

Michella onder vuur

Longarts Wanda de Kanter vindt dit schandalig, vertelt ze in Radar. “Het is weer een ongelooflijke, verschrikkelijke truc van de tabaksindustrie. De mentholsigaret is verboden en waarom? Omdat het de tabak nog verslavender maakt. En nu hebben ze weer klikbolletjes. En alles alleen maar om mensen, met name jonge mensen, zo snel mogelijk te verslaven.”

BN’ers als Michella Kox promoten de bolletjes. Ze verschijnt groot in beeld met haar reclameboodschap: “Naast de klikbolletjes, hebben we nu ook druppeltjes! We zijn nog steeds de goedkoopste van Nederland en met de kortingscode krijg je 15 procent korting, dus bestel ze nu snel!”

‘Waarom doe jij dit?’

Verslaggever Vanessa Ackah roept Michella telefonisch op het matje. “Hoi, goedemiddag, je spreekt met Vanessa Ackah van het tv-programma Radar. Ik zat te kijken op de website van de klikbolletjes en ik heb maar één vraag: ik ben heel benieuwd waarom jij deze klikbolletjes promoot.”

Michella: “In die periode werden mentholsigaretten niet meer verkocht en toen hadden ze mij bericht van: we hebben van die bolletjes met smaakjes erin en wil je daar reclame voor maken? Nou, dat wilde ik natuurlijk wel, want ik rook zelf ook. Ik ben gewoon eerlijk en ik heb dat gedaan.”

Jonge doelgroep

Vanessa: “Deze klikbolletjes worden vaak gepromoot aan jongeren en die kunnen daardoor meer gaan roken. Heb jij het gevoel dat je daaraan hebt bijgedragen?”

Michella, die de bolletjes naar eigen zeggen zelf niet gebruikt, antwoordt: “Nee, absoluut niet.”

Vanessa: “Waarom niet? Want jij hebt toch ook best een jonge doelgroep?”

Michella: “Dat volgens mij wel mee hoor. Ik heb niemand gestimuleerd om te roken.”

‘Krijg er jeuk van!’

Antoinette Hertsenberg heeft na afloop van het item geen goed woord over voor Michella. “Michella Kox voelde weinig verantwoordelijkheid voor haar volgers.”

Haar hulpje Fons Hendriks: “O, ik krijg er ook echt jeuk van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen