Matthijs-rel inderdaad in conference ‘waardeloze’ Claudia de Breij

Claudia de Breij heeft de controverse over haar bevriende collega Matthijs van Nieuwkerk inderdaad een plekje gegeven in haar oudejaarsconference, stelt de Volkskrant, die de DWDD-rel ontketende.

Matthijs van Nieuwkerk en Claudia de Breij © BNNVARA

Het zorgt bij critici voor enorm veel wrevel: de zwijgzame houding van de vrienden van Matthijs van Nieuwkerk. Critici vinden dat ‘de grachtengordel’ wél vooraan stond toen de commerciële kopstukken van The Voice of Holland in opspraak raakten, maar veel te zwijgzaam zijn nu hun ‘eigen’ Matthijs is ontmaskerd als omroepbeul.

Vijf sterren

Met name DWDD-gezichten Claudia de Breij en Marc-Marie Huijbregts moeten het ontgelden. Marc-Marie heeft laten weten dat hij niet over Matthijs ‘heen wil plassen‘, terwijl Claudia met ergernis heeft verwezen naar haar oudejaarsconference. Daar zou ze de kwestie dan op haar eigen podium behandelen.

Claudia houdt zich daar aan, constateert de Volkskrant. De krant die het wangedrag van Matthijs bij De Wereld Draait Door blootlegde heeft twee recensenten naar Claudia gestuurd en die zijn teruggekomen met vijf sterren. De conference die op oudejaarsavond te zien zal zijn op NPO 1, is volgens de krant ‘meeslepend en perfect in balans’.

‘Ja, ook Matthijs’

De voorstelling van Claudia begint met een metafoor waar alles aan wordt opgehangen, leggen de recensenten uit. “De metafoor die Claudia de Breij heeft gekozen om 2022 mee te typeren brengt haar overal. Bij Rutte aan het roer. Bij Wopke Hoekstra en Henk Bleker. Bij stikstof, bij gas, ja, ook bij Matthijs van Nieuwkerk.”

Wát Claudia precies zegt over haar bevriende collega Matthijs verklapt de Volkskrant niet, maar ze voegt dus wel daad bij woord. Haar uitspraken zullen op de eerste dag van het nieuwe jaar ongetwijfeld de headlines halen.

Scheet in Sexbierum

Voor sommigen komt Claudia’s reactie overigens te laat, bijvoorbeeld voor mediajournalist Mark Koster. Hij is teleurgesteld in de cabaretière, zegt hij in zijn podcast De Juice Show.

“Die vrouw, deze vrouw die altijd een soort domineesdochter is en íedereen voor de bus gooit die iets fout doet. Als iemand een scheet laat in Sexbierum is zij al kwaad, altijd op mensen die een beetje rechts van het midden zijn. En wat gebeurt er nu? Matthijs van Nieuwkerk, waar zij gvd dag in dag uit zat, doet wat fout en het is stíl rondom Claudia de Breij.”

‘Ze is waardeloos!’

Het is volgens Mark too little, too late dat Claudia op oudejaarsavond gaat reageren. “Ze gaat het nu alleen maar in een conference stoppen. Dat mens is werkelijk he-le-maal niets waard. Helemaal niets. Altijd op dat moral high horse, op dat paardje, tikkerdetik, iedereen de les lezen en waar ben je, Claudia de Breij? Je doet er niet toe.”

En: “Ook die Marc-Marie kan wat mij betreft in de je-doet-er-niet-toe-wereld!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen