Stella Bergsma: ‘Ze proberen Claudia de Breij ergens op te pakken’

Stella Bergsma ergert zich aan de druk die er op Claudia de Breij wordt gezet om te reageren op het wangedrag van haar collega Matthijs van Nieuwkerk. “Ze proberen haar ergens op te pakken.”

Stella Bergsma en Claudia de Breij © SBS 6, NPO

Claudia de Breij stond vooraan om haar mening te geven over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland, maar over het schandaal binnen haar eigen BNNVARA zwijgt ze. Pas na druk van de media kwam ze gisteren met de verklaring dat ze in haar oudejaarsconference zal reageren op het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk.

Claudia zwijgt

Het lijkt erop dat Claudia zich behoorlijk ergert aan het verzoek van de media om te reageren. “Veel mensen, of nou ja, veel tv-programma’s en andere instanties die om content verlegen zitten, vragen mij naar een reactie op de onthullingen over DWDD”, sneert ze op haar socials. “Wat ík daarover te zeggen heb? Dat leent zich niet voor een soundbite.”

Ze vervolgt: “Daar heb ik wat meer ruimte voor nodig. Die ruimte heb ik in mijn oudejaarsconference, dus dat komt goed uit! Ik heb hier zéker iets over te zeggen, maar graag op mijn eigen podium. Voor de mensen die beweren dat ik niks zeg omdat dit over BNNVARA en de NPO gaat; wacht maar af. Ik ben van niemand.”

Stella boos

Stella Bergsma denkt dat de media Claudia gewoon willen zien vallen. “Die mensen die zeggen dat jij hier niets over zegt, zeggen dat niet in een queeste naar rechtvaardigheid, maar omdat ze je ergens op proberen te pakken Claudia. Je bent niemand verantwoording verschuldigd.”

Daar lijkt Claudia zich wel in te kunnen vinden: “❤️❤️❤️”

Beetje selectief

Ene René is het niet eens met Stella: “Dat zou best kunnen maar feit is wel dat Claudia als een bok op de haverkist reageert op kwesties die niet uit haar hoek komen. Dus dat is een beetje selectief.”

Stella daarop: “Ik denk dat wel meevalt eigenlijk. Ze is meestal vrij genuanceerd en wacht met reageren. Dus het zou ook kunnen dat juist jij nu selectief bent.”

Claudia wordt ook gesteund door Aaf Brandt Corstius. Zij maakt een podcast met Marc-Marie Huijbregts, een andere goede vriend van Matthijs die ervan beticht wordt te zwijgen over het wangedrag.

Statement

Het statement van Claudia:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Claudia de Breij zwijgt over wangedrag Matthijs van Nieuwkerk. Logisch dat men een reactie verwacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen