Marc-Marie Huijbregts gesloopt: ‘Waar is je irritante stemmetje nu?’

Marc-Marie Huijbregts is genadeloos en ongebruikelijk hard aangepakt door Shownieuws. De showrubriek hekelt zijn zwijgzame houding. “Waar ben je nu dan met je irritante stemmetje?”

Marc-Marie Huijbregts en Bart Ettekoven © Shownieuws

Het stoort critici mateloos dat vrienden van Matthijs van Nieuwkerk, die normaal gesproken vooraan staan met hun mening, wél zwijgen over het DWDD-schandaal. Er wordt met name gewezen naar Claudia de Breij, maar er is ook ergernis over de opvallend stille Marc-Marie Huijbregts. Hij heeft gisteren in zijn podcast eindelijk kort gereageerd.

Marc-Marie stelt teleur

Marc-Marie besloot het wangedrag van Matthijs in de zomer nog te bagatelliseren, maar nu de Volkskrant klip en klaar heeft aangetoond dat er tientallen mensen ziek zijn geworden door de presentator, zwijgt de komediant. Hij stelt in zijn podcast dat hij er geen behoefte aan heeft ‘om over Matthijs heen te plassen‘.

Het is tot daaraan toe dat Marc-Marie geen waardeoordeel geeft over het gedrag van Matthijs, maar het stoort critici wel dat hij niet specifiek zijn medeleven uitspreekt aan de slachtoffers van de presentator.

‘Dit is echt heel raar’

Bart Ettekoven heeft hem gisteren snoeihard aangepakt in Shownieuws. “Ik vind het een beetje raar. Je bent onderdeel van het programma geweest. Dan is het toch niet zo raar dat wij willen weten of hij daar ook iets van gemerkt heeft? Ik had wel verwacht dat hij wat zou zeggen erover.”

Hij vervolgt: “Deze podcast heet Marc-Marie & Aaf Vinden Iets. Zij vinden wat van álles wat ademt en beweegt in Nederland en de Nederlandse showbizz. Kijk even mee. Dit is wat hij de afgelopen weken en maanden over anderen allemaal heeft gevonden en gezegd.”

Irritant stemmetje

Shownieuws toont vervolgens een compilatie van tallóze BN’ers waarover Marc-Marie een mening verkondigt. “I rest my case. Als het meneer te heet onder zijn voeten wordt, dan stopt hij met dat irritante stemmetje en dan zegt hij ineens even helemaal niets meer en dan beroept hij zich op zijn zwijgrecht. Ik vind dat gewoon heel raar”, zegt Bart.

Hij vervolgt: “Marc-Marie heeft ook samengewerkt met al die mensen die ziek hebben thuisgezeten. Hij had toch kunnen zeggen dat hij het heel erg vindt voor die mensen? Dat mis ik. Het gaat ook over zijn collega’s.”

Ontluisterend

RTL Boulevard is ook kritisch. “Hoewel Marc-Marie normaal gesproken overal wel wat van vindt, is zijn mening nu dus ver te zoeken”, zegt voice-over Jeroen Kijk in de Vegte.

Presentator Frank Dane vervolgens in de studio: “Is hij laf of is hij een heel goede vriend?”

Tv-kenner Rob Goossens daarop: “Ik vind het tamelijk ontluisterend. Hij had kunnen zeggen dat hij het vreselijk vond en daarmee, juist omdat hij zo vaak te gast is geweest, de redacteuren die het is overkomen een geweldige hart onder de riem kunnen steken.”

‘Hij bagatelliseert!’

Daan Nieber is het daarmee eens. “Hij wenst ‘iedereen’ veel sterkte, dus noemt niet per se alleen de slachtoffers.”

Rob: “Dat je het ‘over hem heen plassen’ noemt, terwijl het vrij serieuze verhalen zijn… Hij bagatelliseert hiermee gewoon de slachtoffers. Hij denkt dat hij niets zegt, maar eigenlijk vind ik dit erger dan als hij gewoon zijn mond had gehouden.”

Diederik Jekel: “Ik denk dat hij misschien beter helemaal niets had kunnen zeggen of in elk geval had kunnen zeggen dat het vreselijk is dat er mensen door getroffen zijn. Ik kan me wel goed voorstellen dat hij nooit iets gezien heeft en dat een verschillende realiteit is.”

Piepkuiken

René van der Gijp vindt Marc-Marie verdacht, zegt hij in Vandaag Inside. “Piepkuikentje voelt zich nu natuurlijk ook schuldig. Ik kan me niet indenken dat hij dit niet geweten heeft. Kijk, Eus zat er wat korter, hè, maar hij zat er allang.”

Wilfred Genee: “Dus Piepkuiken zit in het complot?”

René: “Vast wel, vast wel. Natuurlijk wel. Die heeft er van afgeweten.”

Wilfred: “Die piepte niet alleen, maar die deed meer?”

Özcan Akyol: “Dat weet je toch niet? Denk je echt dat hij dat wist?”

René: “Als je tien jaar met iemand werkt, toch wel?”

Nog een mening

De mening van RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frank Dane vraagt zich af: is Marc-Marie Huijbregts laf of gewoon een goede vriend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen