Angela de Jong na zoveelste klaagzang: ‘Zó moe van Linda de Mol’

Linda de Mol zet vandaag ongetwijfeld het fragment van de vallende studiolamp op repeat, want Angela de Jong uit weer eens een pittige mening over de SBS 6-ster. “Ik word héél moe van haar.”

Linda de Mol en Angela de Jong © NPO, WNL

Linda de Mol helpt haar decennialang zorgvuldig opgebouwde imago eigenhandig om zeep. De gevallen tv-koningin kan maar niet verkroppen dat de mensen haar niet meer bejubelen: ze is verbitterd, zwaar verbitterd. Ook in haar nieuwste column haalt ze weer hard uit naar de media, waaronder RTL Boulevard en een columniste van NPO Radio 1.

‘Heel erg moe van’

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt dat Linda eens moet stoppen met haar gemopper en daar is AD-diva Angela de Jong het helemaal mee eens. De tv-columniste, die tegenwoordig gesponsorde oorbellen draagt, is echt een beetje klaar met het gedrag van de Miljoenenjacht-presentatrice, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Angela vindt het zonde. “Ze moet vooral doen wat ze niet kan laten. Ik begreep dat er nu weer een journalist was die een veeg uit de pan kreeg omdat die iets onaardigs over Linda had gezegd en over haar borstennummer. Ja, ik word er heel erg moe van, maar goed. Het is een volwassen vrouw en ze moet zelf weten wat ze doet.”

Slachtofferrol

AD-mediajournalist Marcus den Blanken, de rechterhand van Angela, is het daarmee eens. “Ik dacht: waarom moet je nóg een keer, nóg een keer hierop terugkomen? Had het gewoon achter je gelaten, had over jezelf geschreven dat het een moeilijk jaar was, maar wéér van: ‘Ohhh, er is op me ingehakt!’, en dat soort dingen.”

Hij vervolgt: “Ze zou daar toch niet meer over beginnen, had ze gezegd? En nu is het wéér die slachtofferrol. Ik was er wel een beetje klaar mee.”

Openstaande vragen

Angela wijst erop dat Linda nog steeds haar verantwoordelijkheid ontduikt. Als enige betrokken prominent weigert ze nog altijd journalistiek relevante vragen te beantwoorden over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland.

Ze zegt: “Er zijn nog best wel een paar vragen die gesteld kunnen worden aan Linda de Mol en eigenlijk gesteld móeten worden aan Linda de Mol over dat hele Voice-schandaal.”

Rotjaar

Overigens voelt Angela best een beetje medeleven met Linda. “Ze heeft aan het begin van het jaar heel veel dingen over zich heen gekregen. Dingen die ze misschien niet heeft zien aankomen en dingen die ze misschien diep in haar hart wel wist. Er waren dingen die ze wel wist van Ali B, dus waarvan ze wist dat het ooit een keer zou komen.”

“Ik snap dat het een rotjaar was, maar ik moest ook wel weer gniffelen om de aankondiging van Eddy Zoëy in RTL Boulevard dat hij het hele wereldleed even opsomde en dat hij daarna zei: ‘Niemand had zo’n kutjaar als Linda.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het jammer vinden als Linda de Mol zich terugtrekt uit de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen