Kees Tol chagrijnig na vragen over ruzie Nick & Simon: ‘Hou op!’

Kees Tol heeft zich in de talkshow HLF8 lichtelijk geërgerd aan enkele suggestieve vragen en opmerkingen over Nick & Simon. “Ah, jongens, hou eens op. Ze zijn helemaal niet boos!”

Tina Nijkamp, Kees Tol en Rutger Castricum © HLF8

Voor veel mensen is het zo klaar als een klontje dat Nick & Simon bonje hebben met elkaar, maar naar de buitenwereld toe ontkennen ze dat. Daar zou een commerciële reden aan ten grondslag kunnen liggen, omdat ze nog een aantal lucratieve concerten en televisieklussen in het verschiet hebben liggen.

Uitgezongen

Kees Tol, die samen met Nick & Simon reisseries maakt voor de publieke omroep, zat gisterenavond aan de talkshowtafel van HLF8. “Kees, het was toch ook wel het jaar van Nick & Simon, hè? Hoe gaat het met ze?”, vraagt presentator Sam Hagens hem.

“Ja, hartstikke goed”, antwoordt Kees. “Ze zijn gewoon uitgezongen met z’n tweeën. We hebben bijvoorbeeld onlangs nog een heel mooi programma opgenomen, een documentaire over The Beatles, en de intentie is om wel dat soort programma’s nog te blijven maken.”

Inkakkende cijfers?

Toevallig zit Kees aan tafel naast mediakenner Tina Nijkamp. Zij voorspelde een dag ervoor dat die reisseries minder kijkers gaan trekken door het gedoe tussen Nick Schilder en Simon Keizer.

Sam daarom plagend: “Ja, alleen de kijkcijfers kakken dan in, toch, Tina?”

Tina: “Nou, goed, ik denk dat het niet goed is voor de kijkcijfers dat zij uit elkaar gaan als muzikaal duo. Nee, dat denk ik niet.”

Kees: “Maar denk je dat dat ons programma gaat schaden?”

Tina: “Ja, nou, goed, ik ben natuurlijk niet bij de opnames geweest, dus dat zal ook liggen aan hoe zij met elkaar omgaan en of de kijker denkt dat daar nog vriendschap is. Ik denk dat dat wel belangrijk is.”

Chagrijn

Rutger Castricum bemoeit zich er dan ook mee. “Wie is er nou kwaad op wie ook alweer?”

Kees: “Er is helemaal niemand kwaad.”

Rutger: “Simon op Nick, toch?”

Kees: “Nee, die jongens hebben gewoon vijftien jaar gezongen met z’n tweeën en de een heeft er geen zin meer in.”

Sam: “Maar er is toch wel iets aan de hand, Kees?”

Rutger: “Er was wel iemand kwaad.”

Sam: “Is er dan níets aan de hand?”

Kees: “Nee, maar er ontstaat dan wat chagrijn. Als ik met jou een bedrijfje heb en dat loopt goed en ik zeg: ‘Ik stop ermee’, dan ben jij chagrijnig. Dat is heel normaal.”

‘Hou eens op!’

Rutger blijft Kees plagen. “Maar wie was er nou boos?”

Dan is Kees het goed zat. “Ah, jongens, hou eens op.”

Rutger: “Wie was er nou boos?”

Kees: “Ze zijn helemaal niet boos! Simon had er gewoon geen zin meer in en ze stoppen daarom. Dat is niks anders dan bij een ander bedrijf. Na vijftien jaar heb je toch wel eens zin om iets anders te gaan doen?”

Rutger: “Maar er is wel iets gebeurd. Dit geloof ik haast niet.”

Kees: “Neem het maar van mij aan dat het niet zo is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen