Johnny de Mol heeft hartkloppingen: ‘Maar gelukkig ook veel geld’

Johnny de Mol is lichamelijk niet in staat om tv-programma’s te presenteren, onder meer vanwege hartkloppingen, zegt zijn tv-collega Rutger Castricum. “Gelukkig heeft hij veel geld.”

Johnny de Mol © Roy Beusker

Voor BN’ers fungeert hun imago als een soort vliegwiel: als ze de gunfactor hebben reiken de bomen tot aan de hemel, maar als er – terecht of niet – negatieve publiciteit ontstaat, dan kan de boel stil komen te liggen. Vervelend, maar tegelijkertijd ook onderdeel van het spel. Bovendien is dat afbreukrisico ingecalculeerd in de torenhoge tv-salarissen.

Johnny op non-actief

Eén van de sterren die het dit jaar wel héél zwaar te verduren heeft gekregen is Johnny de Mol. De aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes leidde vlak voor Koningsdag tot zijn abrupte vertrek van televisie. Tweeënhalve maand geleden werd zijn naam echter gezuiverd door het Openbaar Ministerie, maar toch heeft hij zijn tv-loopbaan niet hervat.

Rutger Castricum, een bevriende tv-collega, stelt dat Johnny nog altijd niet in staat is om tv te maken. “Laten we het eens hebben over degene die op deze stoel zat”, zei hij gisterenavond in de talkshow HLF8, wijzend op de stoel van de kersverse presentator Sam Hagens.

Hartkloppingen

Johnny voelt zich nog altijd verschrikkelijk, weet Rutger. “Wij gunnen natuurlijk Sam de wereld, maar hier had Johnny moeten zitten en ook gewoon eigenlijk nu weer, maar Johnny is er gewoon lichamelijk niet aan toe en die zit gewoon met hartkloppingen thuis. Ik vind het echt verschrikkelijk.”

Sam, die tijdens zijn presentatiedebuut drukker was met zijn A4’tjes dan met de gasten aan tafel en en passant ook nog een oliebollenbakker beledigde, daarop: “Daar ben ik het helemaal mee eens, Rutger.”

Gelukkig veel geld

De lezers van NU.nl discussiëren uitvoerig over Johnny en zijn hartkloppingen. MacOne wijst erop dat we geen medelijden hoeven te hebben met de presentator. “Het is fijn dat hij een enorm vermogen achter zich heeft staan. Dus daarvoor hoeft hij niet te werken”, zegt hij.

Iedereen kent ups en downs in het leven en Johnny komt er wel weer bovenop, denkt hij. “Komt wel goed met Johnny. Een sterke vent. Heeft hij meerdere keren bewezen. Kijk maar naar zijn stapverleden wat hij ook heeft losgelaten en volledig op eigen wijze van is afgekickt.”

Media als boosdoener

Meneer Zelf_Denken wijst naar de media als boosdoener. “Doordat sommigen alles benoemen als ‘grensoverschrijdend’ wordt de samenleving voor anderen pas echt ‘onveilig’. Ik vraag me af of de media wel door hebben wat ze mensen als Johnny de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Marco Borsato en Khadija Arib psychisch aandoen?”

Risico van het vak, vindt ene Wim echter. “Deze mensen hebben zich in hun positie met macht, status en weelde met hun hufterige en/of grensoverschrijdende gedrag (indien bewezen!) van hun mindere kant laten zien. Dat daar dan meer dan bij gewone stervelingen het vergrootglas op komt te liggen, is dan de keerzijde van de medaille. Wie hoog klimt, kan dieper vallen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Johnny de Mol adviseren om gewoon lekker achter de schermen te blijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen