Thijs Römer wordt vervolgd: ‘Hopelijk geeft dit slachtoffers moed’

Thijs Römer is behoorlijk de klos. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de 44-jarige acteur te vervolgen voor zedendelicten bij drie minderjarige meiden van 14 tot en met 16 jaar oud.

Thijs Römer © RTL, Instagram

De drie aangiftes die tegen Thijs Römer gedaan zijn leiden nu tot vervolging door het OM. Het gaat om online zedendelicten met drie minderjarigen die ten tijde van het delict 14 tot en met 16 jaar oud waren. De zaak zal volgend jaar voorkomen en dat betekent dat de carrière van Thijs in elk geval voor langere tijd volledig stil ligt.

Blij met vervolging

Het lijkt erop dat Thijs zich schuldig heeft gemaakt aan seksuele afpersing bij de jonge vrouwen, ook wel ‘sextortion’ genoemd. Eén van zijn aangeefsters, Nena Kruizenga, zoekt regelmatig de media op. Wie de andere twee vrouwen zijn die aangifte hebben gedaan is voor het grote publiek niet duidelijk.

Yvonne Coldeweijer is blij met de vervolging van Thijs. “Ik hoop dat dit moed geeft aan vermeende slachtoffers van Thijs, maar ook van Ali B, Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Danny de Munk”, schrijft ze op haar juicekanaal.

Roofdierengedrag

BN’er-mannen kunnen zich soms beestachtig gedragen, weet Yvonne. Zij vindt het goed dat vrouwen daar nu tegen in verweer komen. “Ook al ben je volgens een groot deel van de maatschappij en aandachtstrekker, alleen maar uit op geld of om iemand kapot te maken; weet dat ik je altijd geloof en achter je sta.”

Ze vervolgt: “Veel BN’ers zijn narcistisch en bij sommigen uit zich dat in roofdierengedrag. Ik geloof je en je bent niet alleen.”

Van je kruk

Het juicekanaal Juice Channel weet meer van de aangiftes. “Wij hebben het een en ander gehoord over wat Thijs Römer heeft gedaan bij deze meiden wat valt onder sextortion. Als je dat leest en beseft dat dit bij minderjarige meiden is gebeurd, dan val je direct van je kruk.”

Wat is het dan? “In verband met het onderzoek kunnen wij het op dit moment niet delen. Tegen de tijd dat de zaak voorkomt zullen de details besproken worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het OM gaat niet zomaar tot vervolging over. Denkt u dat Thijs Römer een viezerik is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen