Claudia de Breij afgeslacht op tv: ‘Waar blijft je reactie op Matthijs?’

Claudia de Breij krijgt een enorme veeg uit de pan van Guido den Aantrekker. De hoofdredacteur van Story verwijt haar hypocrisie in de kwestie-Matthijs van Nieuwkerk. “Waar blijft je reactie?”

Matthijs van Nieuwkerk, Claudia de Breij en Guido den Aantrekker © NPO, SBS

Matthijs van Nieuwkerk is flink door de mand gevallen: uit een uitvoerig onderzoek van de Volkskrant blijkt dat hij zich jarenlang als een soort tv-beul heeft gedragen bij De Wereld Draait Door. Een aantal mensen uit zijn kring zijn nu opeens wel héél erg stil, waaronder Marc-Marie Huijbregts en de anders altijd zo veroordelende Claudia de Breij.

Sneer aan Claudia

De zwijgzaamheid van Claudia leidt tot veel ergernis op sociale media. “Marc-Marie en Claudia de Breij zijn zeker samen een lief liedje aan het schrijven om hun gevoelens over Matthijs mee uit te drukken?”, twittert GeenStijl-ster Bart Nijman. En tv-presentator Boris Lange: “Matthijs van Nieuwkerk vertoont grensoverschrijdend gedrag, maar wáár ben je nu?”

Story-baas Guido den Aantrekker begrijpt die kritiek. Hij heeft Claudia gisterenavond afgeslacht in de live-uitzending van het programma Shownieuws. “Matthijs van Nieuwkerk wordt bewierookt vanuit de grachtengordel. Dat zie je ook bijvoorbeeld met zo’n Claudia de Breij, hè?”, begint hij zijn verhaal.

‘Waar ben je nu?’

Guido vindt Claudia een hypocriete vrouw. “Toen dat hele geval met Johan Derksen gebeurde, met die kaars, noemde zij hem ‘de h**r van John de Mol’. Ze zit altijd front row als moreel geweten van Nederland als dit soort dingen gebeuren. Ik heb haar nu niet gehoord”, aldus de bladenmaker.

Hij vervolgt: “Vijftig mensen van de omroep waar zij heel veel voor werkt zeggen dat hij grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond. Waar is Claudia de Breij nu? Dat bedoel ik: hem wordt voortdúrend de hand boven het hoofd gehouden, want hij is ‘de grote Matthijs van Nieuwkerk’ en ik vind het volkomen terecht dat hij nu een keer door het ijs is gezakt.”

Vergoelijken

Er zijn ook veel Matthijs-fans die zijn gedrag vergoelijken, zoals Peter Vandermeersch en Prem Radhakishun. Guido: “Ik kan er heel boos om worden dat het nu weer wordt vergoelijkt, ook door zo’n Prem, van: ‘Ja, dit is topsport! Dit hoort erbij!’ Ze zeggen feitelijk gewoon dat die vijftig mensen niet zo huilie-huilie moeten doen. Nou, ik vind het een schande.”

Het is volgens Guido ongelooflijk dat Matthijs zich zo heeft misdragen. “Dan denk ik: Jezus, man, als je tot de top van de tv-wereld behoort, gedraag je dan gewoon een beetje. Mensen op hun knieën laten zitten, uitschelden, gezeik over een föhn. Wie denk je wel dat je bent?”

Nooit meer op tv

Guido denkt dat Matthijs niet goed bij zijn hoofd is. “Ik vind hem een enorme narcist. Hij is heel erg egomaan in mijn ogen. (…) Hij wilde álles controleren. Een enorme control freak. Ik zou juist zeggen: ga een keer naar de psychiater, want die kan misschien helpen. Ik vind het bijna neigen naar een soort sociaal autisme.”

Hij besluit: “Ik hoop echt dat we hem nooit meer op tv zien deze man. Amen.”

En Marc-Marie?

En Marc-Marie Huijbregts? Die krijgt een draai om zijn oren in de 99 woorden-column van Jan Dijkgraaf. Hij stelt dat de komediant ‘2000 euro per uitzending ontving om weg te kijken’:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen