Huub Stapel ontkent wangedrag op Flikken-set: ‘Ik weet wie het is’

Huub Stapel heeft gisterenavond in de talkshow van Eva Jinek gereageerd op de beschuldigingen van zijn oud-Flikken Rotterdam-collega Maryam Hassouni. “Ja, het is verschrikkelijk.”

Huub Stapel en Maryam Hassouni © RTL, NPO

De 37-jarige actrice Maryam Hassouni stelt in haar boek Wat The Fak grensoverschrijdend gedrag in de theater- en filmwereld aan de kaak. Ze schrijft dat ze zelf slachtoffer is geworden op de set van Flikken Rotterdam, maar noemt geen namen. De Limburger stelt dat het om Cees Geel, Mark van Eeuwen of Huub Stapel moet gaan.

Speculaties

Huub zat gisteren aan de talkshowtafel van Eva Jinek. Zij vroeg hem naar Maryams beschuldigingen. “Ze noemt heel bewust in haar boek geen namen van collega’s. Ze beschrijft wel specifiek situaties, maar geen namen. Daar wordt dan natuurlijk over gespeculeerd”, aldus de presentatrice.

Eva vervolgt: “Dat gebeurt eerst in een roddelblad, vervolgens neemt een krant als De Limburger dat over en dan publiceren ze een pagina met een spelletje ‘wie van de drie’. Dan noemen ze drie acteurs die dan met haar gewerkt hebben en: wie van de drie zou het zijn geweest die zij als zo verschrikkelijk omschrijft? Jouw naam staat erbij.”

Huub reageert

Afschuwelijk, vindt Huub het. “Ja, verschrikkelijk. Dat speculeren is zo erg. Ik heb Maryam gebeld, ik heb haar nummer en ik heb de uitgeverij gebeld. Ik heb gevraagd wat hier de bedoeling van is. Als je een boek publiceert – en ik gun iedereen het recht op artistieke vrijheid – en je noemt degene bij Flikken Rotterdam ‘Henk’… Mijn voornaam is Huub.”

Hij vervolgt: “Dan heb je de eerste speculatie natuurlijk al, want dan is de eerste H verdacht. Terwijl Maryam heeft mij het boek gestuurd en bij het laatste afscheid heeft ze gezegd: ‘Ik hoop snel weer met je te werken’, dus ik ben gevrijwaard.”

‘Dit is niet sterk’

Huub is kritisch over Maryam. “Nu lees ik afgelopen weekend weer in de Volkskrant dat ze een interview met haar wilden en dat de Volkskrant dat heeft afgezegd omdat wederhoor niet was toegestaan. Dan denk ik: ja, lieve schat, ik hou heel erg van d’r, maar dat is niet sterk. Dat is voor haar positie gewoon niet goed.”

Eva: “Jij zou willen dat de naam gewoon genoemd wordt.”

Huub: “Ja, kom op.”

Eva: “Weet je wie het is?”

Huub: “Ik weet wie het is.”

Cees Geel

De Story denkt dat het gaat om Cees Geel. Een scène die Maryam in haar boek beschrijft is namelijk te herleiden tot een opname met Cees.

Eva vraagt door: “En die naam wil jij niet noemen?”

Huub: “Nee, absoluut niet, nee.”

Eva: “Je hebt twee seizoenen met haar gewerkt bij Flikken Rotterdam. Die hele cultuur die zij omschrijft, die zo kwalijk was voor haar en waar ze zo onder geleden heeft, heb je daar iets van gemerkt?”

Huub: “Helemaal niets. (…) Ik heb nooit iets meegemaakt van machtsmisbruik of seksueel misbruik. Echt helemaal niets en dat kan ik op het leven van mijn kinderen bezweren.”

Fragment

Maryam een paar weken geleden bij Khalid & Sophie:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen