Welmoed Sijtsma onder vuur na afkappen kritische Huub Stapel

Welmoed Sijtsma, presentatrice van Op1, krijgt kritiek op het afkappen van tafelgast Huub Stapel. Het is een gemiste kans, vindt Frits Barend. “Het was een aanzet tot een scherp dispuut.”

Cora van Nieuwenhuizen, Welmoed Sijtsma en Huub Stapel © NPO

Huub Stapel heeft vrijdagavond voor spannende televisie gezorgd door aan de talkshowtafel van Op1 de confrontatie aan te gaan met medetafelgast Cora van Nieuwenhuizen. De acteur sprak haar aan op het feit dat ze vorig jaar aftrad als minister om een lucratief baantje in de energielobby aan te nemen. Ze was daar niet bepaald gelukkig mee.

Frits Barend kritisch

Presentatrice Welmoed Sijtsma kapte de confrontatie af door Cora in bescherming te nemen. “We hebben mevrouw Van Nieuwenhuizen nu voor iets anders uitgenodigd.”

Jammer, vindt Frits Barend. Hij heeft jarenlang de dagelijkse talkshow Barend & Van Dorp gepresenteerd en vindt dat Welmoed op zo’n moment faalt. “Sterke opening van Huub Stapel bij Op1 over Cora van Nieuwenhuizen, mooie aanzet tot scherp dispuut, maar helaas, draaiboek zegt dat we verder moeten! Blablablabla”, twittert hij.

Journalist Ton F. van Dijk daarop: “Wat Frits zegt. En hij kan het weten.”

Buiten het script

Mediajournalist Mark Koster vindt het buitengewoon jammer dat Welmoed zo bruut een einde maakt aan zo’n interessante dialoog. “Tv-journalistiek in moderne tijden. Niet te moeilijk doen, beetje aaien, tikje plagen, maar als er iemand bijt buiten het script is dat niet de bedoeling.”

Rob Edens, journalist bij Den Haag Centraal, is het daarmee eens. “Ja dat dacht ik ook. Hier zou het JUIST over moeten gaan. En een blamage dat niet de presentatoren de kwestie opbrachten, maar medegast Huub Stapel.”

Fragment

De tv-confrontatie in kwestie:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen