Dochter Linda de Mol begrijpt discussie bij Talpa: ‘Maar ik ga toch’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol die van haar oom een baantje als sportverslaggeefster heeft gekregen op SBS 6, begrijpt de discussie binnen Talpa over haar werkreis naar Qatar.

Noa Vahle © SBS 6

Niet iedereen vindt het een uitstekend idee dat Noa Vahle naar het WK Voetbal in Qatar afreist, omdat daar veel mensen wonen met vrouwonvriendelijke ideeën. Zo vragen René van der Gijp en Wilfred Genee zich af of de dochter van Linda de Mol wel moet gaan, maar Johan Derksen denkt dat ze pittig genoeg is om daar haar vrouwtje te staan.

Noa snapt het

Noa zat gisterenavond in de studio van Vandaag Inside. Ze vertelde daar dat ze volgende week zaterdag gewoon afreist naar Qatar. “Ik snap wel dat er een discussie is, ook over het feit dat er uitspraken zijn gedaan over het zijn van een vrouw. René zei het bijvoorbeeld, van: moet je dan wel gaan?”

Ze vervolgt: “Ik denk: als ze zo’n hekel hebben aan vrouwen, dan ga ik juist, en dan ga ik daar wél mijn werk doen en dan ga ik dat op de best mogelijke manier doen.”

Strobreed

Hélène Hendriks vanaf de VI-tafel: “Ja, maar Noa, er wordt jou denk ik geen strobreed in de weg gelegd daar.”

Wilfred: “Nou, denk je dat werkelijk?”

Hélène: “Je kunt überhaupt niet veel. Die boycot geldt ook nog, dus je kunt de spelers niet interviewen, je bent altijd als derde, vierde of vijfde bij Louis van Gaal.”

Johan positief

Johan is positief dat Noa wel degelijk wat gedaan krijgt in Qatar. “Je moet gewoon creatief zijn en hopen dat de mensen daar een beetje minachtend tegen je doen, want dat zijn prachtige beelden.”

Hij besluit: “Hier kun je naam maken als verslaggever. Dit is een echte uitdaging en ik vind het heel goed dat je als meisje gaat. Jullie willen ook als kerels behandeld worden. Nou, zoek het lekker uit in Qatar, hartstikke goed.”

Fragment

Het fragment uit Vandaag Inside:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Talpa raakt het voetbal kwijt. Komt Noa Vahle aan de bak bij een andere sportzender?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen