Dolf Jansen pissig na vragen over klimaathypocrisie: ‘Hij is woest’

Dolf Jansen is flink pissig op De Telegraaf, omdat de krant hem vragen heeft gesteld over zijn klimaathypocrisie. “Hij vliegt de hele tijd naar Ierland op en neer, want daar heeft hij een huis.”

Update: Dolf Jansen verbijsterd over Vandaag Inside: ‘Voel je je niet vies?’

Dolf Jansen en Wierd Duk © NPO, SBS 6

Het zit cabaretier Dolf Jansen niet lekker dat hij door De Telegraaf is geconfronteerd met zijn vlieghobby. Sterker nog: hij is er zelfs flink pissig over. “Heb jij nou ruzie met Dolf Jansen, begrijp ik dat goed?”, vroeg Wilfred Genee gisterenavond in Vandaag Inside aan zijn talkshowgast Wierd Duk.

Vliegende Dolf

Wierd antwoordt bevestigend. “Nou, die hebben we gevraagd voor een artikel van De Telegraaf waarom hij zoveel vliegt. Niet alleen aan hem, maar ook aan een aantal andere mensen die zich heel erg inzetten voor het klimaat, maar die heel veel vliegen.”

Hij vervolgt: “Toen hebben we aan Dolf ook eens gevraagd van: ‘Je vliegt de hele tijd naar Ierland op en neer’, want daar heeft hij een huis, en: ‘Hoe rijm je dat nou met je klimaatactivisme?’ Nou, toen kreeg ik een best wel boze e-mail terug enzo. Heel lang.”

‘We sidderen’

Dolf heeft zijn wraak al aangekondigd, aldus Wierd. “Nu kondigt hij aan dat hij op de radio een column gaat wijden aan ‘Telegraaf-journalistiek’. Nu sidderen wij natuurlijk van angst. De gesel van Dolf Jansen gaat over ons neerdalen.”

Er zijn volgens Wierd ontzettend veel van dit soort hypocrieten. “Als je kijkt naar de Instagram-accounts van veel van die jonge klimaatactivisten, dan zie je dat ze overal geweest zijn. Ze zijn op meer plekken geweest dan jij of ik. Over de hele wereld vliegen ze en als ze in Nederland zijn, dan binden ze zich vast aan zo’n vliegtuig dat dan niet mag opstijgen.”

34 kilo

Dat is heel hypocriet natuurlijk, aldus Wierd. “Dus we dachten: we gaan daar iets over schrijven. Nou ja, die kids vinden dat natuurlijk heel vervelend, want die denken: betrapt! Maar goed, dan moeten ze maar niet zoveel vliegen, hè?”

René van der Gijp: “Maar die Dolf heeft geen stoeltje, die weegt maar 34 kilo, hè? Die mag gewoon bij iemand anders op schoot zitten! Die gaat in het bagageluikje!”

Kinderachtig

Johan Derksen: “Het is wel weer opvallend: Dolf die over alles en iedereen een mening heeft en dan boos wordt. Allemaal van die kinderachtige mensen.”

Wierd: “We zeiden: ‘Je kunt toch met de boot gaan?’ En toen zei hij: ‘Die boot vervuilt net zo.’ Maar dat hebben wij weer even uitgezocht en dat blijkt niet zo te zijn. Dat klopt dus ook niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Klimaatstrijder Dolf Jansen vliegt om de haverklap op en neer naar zijn tweede huis in Ierland. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen