Viola Holt zorgt voor acute walging bij kijkers RTL Boulevard

Viola Holt gaat er altijd prat op dat ze ooit gevraagd is voor de presentatie van RTL Boulevard, maar hoe realistisch was dat scenario eigenlijk? “Het kijkerspanel walgde van haar.”

Viola Holt © Facebook

Ze begint er in elk interview weer over: volgens Viola Holt wilde RTL eigenlijk háár hebben als de allereerste presentatrice van RTL Boulevard. Dat heeft ze geweigerd omdat ze toen net was begonnen met haar restaurantje in Mexico, stelt ze. Maar maakt de aanhanger van Willem Engel het niet allemaal wat mooier dan het is?

Mismatch Margriet

May-Britt Mobach, die in de begintijd van RTL Boulevard als eindredacteur betrokken was bij het programma, stelt dat Margriet van der Linden de eerste keuze was voor de presentatie. “Eerst zou Margriet van der Linden het nog presenteren. Ik zat in de eerste brainstormperiode met Margriet en nog een heel leuke Volkskrant-journalist”, zegt ze.

Ze vervolgt in de podcast Daphne op Donderdag: “Margriet zou het echt presenteren, maar dat was zó’n mismatch met Albert dat het niet doorging. Toen kwam Beau en toen viel alles op zijn plek.”

En Viola dan?

Vergeet ze Viola nou? Dat was toch zogenaamd de meest begeerde optie voor de presentatie? Helaas, Viola: absoluut niet. “Viola Holt is ook nog even ter sprake gekomen als presentator. Toen deden we een doelgroepmeting bij het publiek en dan heb je zo’n nullijn. Dan heb je +1 en +2 en -1 en -2”, aldus May-Britt.

Ze vervolgt: “Zodra Beau alleen al maar haar naam aankondigde in een item, ging die al naar -2. Hahaha. Dus toen… Ja, vreselijk. Arme Viola. Dat werd allemaal getest, ja.”

Geestelijk vader

Tot slot: wie is eigenlijk de geestelijk vader van RTL Boulevard? “Mensen kloppen zichzelf wel eens op de borst van: ‘Ik heb het bedacht’, maar ik denk dat niemand het ‘bedacht’ heeft. Ik denk dat het ontstaan is.”

Ze vervolgt: “De regisseur heeft toen bedacht om de tune erachter te doen. En Leo van der Goot zei dat de presentator zijn naam moest zeggen ‘want dat is zo lekker Amerikaans’ en dat vonden wij toen heel raar. Nu is het allemaal heel gewoon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Viola Holt was tijdens de coronacrisis bang voor gevaccineerde mensen. Gevalletje GGZ?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen