Albert Verlinde wilde Boulevard niet doen met Margriet: ‘Totaal geen klik’

Albert Verlinde voelde er in 2001 helemaal niets voor om RTL Boulevard te gaan presenteren met Margriet van der Linden. Hij koos voor Beau van Erven Dorens, met wie hij wél een duidelijke klik had.

Albert Verlinde en Margriet van der Linden © RTL, NPO

Het is geen geheim dat Margriet van der Linden bijna de presentatrice van RTL Boulevard was geworden. Ze stond zelfs al op de persfoto, waar ze op het állerlaatste moment van af werd gepoetst. “Op het laatste moment ging daar iets mis – ik weet niet wat – en toen is Margriet echt van die foto weggepoetst”, onthulde RTL-baas Peter van der Vorst in oktober.

Geen klik met Margriet

Albert Verlinde gaf gisteren iets meer duidelijkheid in de talkshow van Beau. “We gingen de eerste screentest doen en we hadden elkaar nog nooit ontmoet. We gingen de studio in en: baf! Er gebeurde echt iets. Terwijl ik daarna met iemand een screentest deed waarmee het helemaal niet klikte: Margriet van der Linden.”

Het presenteren met Margriet beviel Albert totaal niet. “Dat klikte totáál niet. Maar wij hadden meteen bingo”, zegt hij tegen Beau. “Wij zijn op dit vlak wel ontgroend dit jaren. We hebben alles meegemaakt.”

Nieuwe RTL Boulevard

Tegenwoordig is RTL Boulevard heel saai. Geen garagebeelden, geen relletjes en geen valse Albert. We moeten het nu stellen met Nikkie Plessen die wat onnozele modetrends deelt, Luuk Ikink die zich op de vlakte houdt en een verzameling van grappige filmpjes.

Albert vindt het natuurlijk ook verschrikkelijk, maar hij hield het gisteren chic bij Beau. “Ik vind dat het een hele goede nieuwe vorm geworden is. Het is natuurlijk totaal anders geworden. Het is meer een echt dagelijks magazine geworden. Wat wij deden is… Wij gingen elke dag toch een beetje dood.”

Albert ging dood?

Wat bedoelt Albert daarmee? “We wilden elke dag het… Nou, dat willen ze nu misschien ook wel, maar wij gingen echt dood omdat we het zo leuk en goed wilden. We wilden gewoon event-tv maken. Leo van der Goot, de programmadirecteur, zei op een gegeven moment: ‘Albert, je hoeft niet elke dag dood te gaan. Je mag ook wel iets voor 65 procent doen.’ Maar dat konden we niet.”

“We gingen er vol in. Nu is het meer goed en leuk, echt waar, maar het is een vriendelijker en rustig programma. Het scoort hartstikke goed.”

Shownieuws

Albert maakte bij Beau bekend dat hij voor nog eens twee jaar verbonden blijft aan Shownieuws. “Ik blijf een paar keer in de week Shownieuws doen en we gaan ook praten over andere dingen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen