Eva Jinek maakt voetbalfans woest, stormen studio uit: ‘Slap gel*l!’

Eva Jinek heeft een aantal voetbalfans op haar publiekstribune gisteren woest gemaakt. De kritische vragen die zij aan tafel stelde over het WK Voetbal in Qatar, leidde ertoe dat zij de studio verlieten.

Eva Jinek © RTL

Er is veel controverse over de onthulling van de NOS dat vijftig Oranjefans op kosten van Qatar naar het WK gaan. In ruil daarvoor moeten ze positief berichten op sociale media en melding maken van negatieve berichtgeving. Eén van die fans had Eva Jinek gisteren aan tafel zitten, namelijk Harry Goudsblom.

Eva kritisch

Eva voelde Harry stevig aan de tand. “Jij maakt een afspraak met een Qatarese organisatie, die werkt voor een overheid die homoseksualiteit verbiedt, vrouwen structureel een mindere positie dan mannen geeft.”

Harry boos: “Je probeert me nou een bepaalde hoek in te douwen, maar dat moet je niet doen. De NOS zendt het hele toernooi uit, maar als je een statement wil maken moet je het hele toernooi niet uitzenden.”

‘Ratten? Hou op!’

Eva verbaast zich erover dat Harry zich voor het karretje van Qatar laat spannen. “Je ging toch al. Je hoefde niet een zakelijke overeenkomst te sluiten met een Qatarese organisatie waarbij je instemt – en je kan er met mij over twisten, maar het staat gewoon in het contract – dat jij gaat ratten op mensen die een negatieve comment onder jouw post zetten.”

Harry getergd: “Ga je het nou nog erger maken? Ratten is wel weer even een woord…”

Eva: “Dat is wat hier staat! Rapporteren!”

Harry: “Rapporteren is ook zo’n woord. Er staat geen rapporteren. Dat staat er niet!”

Eva citeert: “U stemt ermee in om vernederende of beledigende opmerkingen te melden aan de organisatie.”

Harry: “Ja, maar dat is niet rapporteren.”

Eva: “Melden aan de organisatie is hetzelfde woord voor rapporteren.”

Harry: “Ja, maar er staat niet bij dat het verplicht is om te doen.”

Eva: “Er staat hier: ‘U stemt ermee in.’”

‘Wij gaan weg!’

Zo’n tien minuten later, als Eva aan tafel nog steeds praat over Qatar, stappen voetbalfans in het publiek op. “Jongens, we hebben het over Qatar gehad, wij gaan weg, jongens!”

Eva: “Fijne avond, jongens. Bedankt.”

Een van de fans: “Tjonge-jonge-jonge, wat een slap geouwehoer zeg!”

Eva: “Dat mag er ook zijn.”

Aan het eind merkte Eva nog op: “Het was een beetje een wilde uitzending, Roelof. De helft van onze gasten is weggegaan. Dat is altijd jammer als dat gebeurt, maar goed: dat mag ook wel gebeuren. Harry, fijn dat je er was en dat je er ook een toelichting op wilde geven.”

Fragment

Boze voetbalfans bij Jinek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat koning Willem-Alexander naar het WK Voetbal in Qatar moet gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen