Linda de Mol slaat terug na AD-artikel over ‘berispen’ koffermeisje

Linda de Mol heeft gisteren tijdens de uitzending van Miljoenenjacht een grapje gemaakt over het AD-artikel waarin werd beweerd dat ze een van haar koffermeisjes heeft ‘berispt’.

Linda de Mol © Miljoenenjacht

Het AD wordt wel eens verweten, en dan met name door Johan Derksen, dat de krant bovengemiddeld negatief bericht over het wel en wee van de familie De Mol. ‘Ruim 1,5 miljoen kijkers zien Linda koffermeisje berispen’, kopte de krant vorige week na de uitzending van Miljoenenjacht.

Hertenogen

Linda had de avond ervoor een koffermeisje ’terechtgewezen’ in de televisiehit Miljoenenjacht, stond er in het artikel. “De assistente, die de presentatrice met hertenogen aankeek, bood beduusd haar excuses aan.”

Het lijkt erop dat de krant wilde inspelen op de geruchten dat Linda een slechte verstandhouding zou hebben met de koffermeisjes. Eerder werd door de juicekanalen gespeculeerd dat de koffermeisjes tijdens de opnames niet tegen Linda zouden mogen praten, iets wat ontkend werd door haar manager Xenia Kasper.

Wat vindt Johan?

Hoe zit het met dat ‘berispen’ van het koffermeisje? In werkelijkheid was er helemaal niets aan de hand. Eén van de koffermeisjes keek wat geschrokken toen ze haar koffer opende. “Wil jij nóóit meer zo kijken?”, vroeg Linda vervolgens gekscherend. “Ze keek echt zo van: dat is die 5 miljoen.” Er volgde gelach in de studio, ook door het koffermeisje.

Johan Derksen vindt het schandalig dat het AD voor de niet-kijker van Miljoenenjacht een beeld schetste alsof Linda heel onredelijk is geweest tegen een koffermeisje. “De media, en het AD voorop, zijn een beetje kinderachtig tegen Linda. Nu stond er weer een stukje in de krant dat ze zo’n koffermeisje op haar plaats gezet had”, reageerde hij in VI.

‘Het was een grapje!’

Heel kwalijk van het AD, vindt Johan het. “Dan denk ik: dat was een grápje. Ik heb het gezien en het was een grapje. Dan wordt ze weer op een heel negatieve wijze neergezet alsof ze dat meisje even tot de orde roept.”

René van der Gijp: “Ja. Dat is een grapje. Niets mis mee.”

Johan: “Nee, dat is toch niet lullig bedoeld? Eerlijk gezegd: het AD neem ik niet meer serieus.”

Linda reageert

Linda kwam gisteren in haar laatste Miljoenenjacht van het seizoen terug op dit AD-artikel. Toen het spannend werd tijdens het openen van de koffertjes, hield Linda de kaken stijf op elkaar.

De gevallen tv-koningin: “Ja, ik zeg níks meer tegen jullie hoor, want anders ben ik jullie aan het ‘berispen’!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Johan Derksen gelijk? Overdrijft het AD door over 'berispen' te spreken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen