André van Duin hard neergesabeld door NPO-collega’s: ‘Walgelijk’

André van Duin wordt compleet neergesabeld door twee van zijn collega’s bij de publieke omroep, namelijk Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Zij halen keihard uit naar zijn tv-show.

Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en André van Duin © NPO

Het tweede seizoen van de André van Duin-show De Grote Kleine Treinencompetitie is momenteel in volle gang. In dit programma op NPO 1 strijden zes modeltreinbouwers met hun teams tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Infantiele televisie, vinden de mannen van de NPO 3-talkshow Media Inside.

Dramatisch programma

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen zijn gisteren in hun programma vollédig losgegaan op André en zijn show. “Omroep MAX is helemaal door de ondergrens aan het zakken. Er wordt momenteel een dramatisch programma uitgezonden: De Grote Kleine Treinencompetitie. Het is een programma dat werkelijk ontzettend saai is”, aldus Gijs.

Hij vervolgt: “Er gebeurt erg weinig in. Ook André van Duin kan het niet redden. Ik kan me niet voorstellen dat [Omroep MAX-baas] Jan Slagter hier blij mee is. Er schijnen miljoenen mensen naar te kijken, maar ik snap niet precies waarom.”

‘Het is ongelooflijk’

Het is infantieler dan infantiel, aldus Marcel. “Ik heb er ook naar gekeken Gijs. Met afkeer eigenlijk. Als je eens goed naar al die mensen kijkt, lijkt het net een sociale werkplaats. Het is ongelooflijk. Ik schrok ervan. Zo ziet Nederland er ook uit. Dit heeft ook allemaal stemrecht. Dit zit op die zolders in die Vinex-wijken.”

Het is volgens hem gewoon eng. “Het beangstigt mij. Ik snap niet waar Jan Slagter mee bezig is. Ik zie dit liever niet in beeld. Dit is het Nederland waar ik de ogen voor sluit.”

Mislukte televisie

Deze show van Omroep MAX is volstrekt mislukt, besluit Gijs. “Het programma is helemaal gemodelleerd naar Heel Holland Bakt, want ze hebben André van Duin er neergezet en geprobeerd een leuk juryduo aan te nemen, maar ze hebben absoluut niet die gezellige vibe van Janny en Robèrt.”

De Grote Kleine Treinencompetitie was afgelopen zaterdag het meest bekeken programma op prime time.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen