Johnny de Mol komt plaaggeest tegen in Laren: ‘Alles door jou!’

Johnny de Mol is in Laren de plaaggeest van zijn miljardairsfamilie tegengekomen: Mark Koster. Hij trof hem aan bij het restaurant George L.A., samen met een aartsvijand van zijn vader John de Mol.

Mark Koster en Johnny de Mol © RTL Boulevard

Mark Koster heeft een sleutelrol gespeeld in de publiciteitshel waar Johnny de Mol zich de afgelopen jaren in bevond. Hij wijdde twee jaar geleden in zijn Mol-biografie een hoofdstuk aan de vermeende mishandeling van Johnny’s ex Shima Kaes. Om te laten zien dat zijn informatie klopte, verstrekte hij ‘bewijzen’ van de mishandeling aan enkele media.

Marks aanval op Johnny

Het boek van Mark zorgde ervoor dat het wantrouwen tegen Johnny enorm toenam, vooral toen de journalist in de media begon over blauwe plekken en een gescheurde lip. In zijn boek schreef Mark het inmiddels alom bekende telefoongesprek uit waarop Johnny aangeeft ‘heel hardhandig‘ geweest te zijn met Shima.

Inmiddels is Johnny’s naam gezuiverd: de aangifte van Shima is geseponeerd. Zij wordt door het OM neergezet als een onbetrouwbare vrouw. Het is ook een klap in het gezicht voor Mark, die door kamp-De Mol verweten wordt dat hij zich te veel voor het karretje van Shima en haar juridisch adviseurs heeft laten spannen.

Heren ontmoeten elkaar

Mark verklapt nu in een column voor Villamedia dat hij Johnny een half jaar geleden is tegengekomen in Laren. “Eerst passeerde Willeke Alberti. Daarna volgden twee schattige jochies die achter oma aan trippelden.”

En toen kwam er een man aanzetten ‘met twee jasjes in zijn hand’. “Die hield stil bij mijn tafeltje. Het was Johnny de Mol. We keken elkaar aan. In George, een bistro in Laren.”

‘Komt door jou!’

Wat het allemaal nog pijnlijker maakte? Mark zat daar te keuvelen met Patrick Scholtze, een van de grootste aartsvijanden van Johnny’s vader John de Mol. Hij werd jaren geleden ontslagen als Johns rechterhand. “Johnny de Mol lachte sarcastisch naar ons. ’Nou, dat is een lekker stel bij elkaar’, zei hij.”

Johnny stak vervolgens een tirade af ‘over het onrecht dat hem was aangedaan door de pers’, aldus Mark. “Johnny was boos omdat ik in het familie-epos van 608 pagina’s acht pagina’s had gewijd aan een explosieve relatie met zijn ex Shima Kaes. (…) ‘Het komt allemaal door jou’, zei Johnny de Mol.”

‘Waar bemoei je je mee?’

Uiteindelijk is Johnny vrij kalm weggelopen. “De Mol kalmeerde iets. Hij accepteerde een hand, en liep brommend weg. Had ik niets moeten schrijven en de zwarte periode moeten negeren?”

Die ontmoeting heeft Mark best een beetje aan het denken gezet. “Er was een stem die zei: waar bemoei jij je eigenlijk mee, idioot? Moet je alles brengen? Moet alles altijd kapot? (…) Tegenover me had Scholze het tafereel geamuseerd gadegeslagen. Hij lachte. ‘Nou je hebt weer een bak aan materiaal.’”

Villamedia

De column van Mark:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Naar welk interview bent u nieuwsgieriger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen