Rutger Castricum maakt geen overstap naar Ongehoord Nederland

Rutger Castricum maakt niet de overstap van zijn huidige omroep PowNed naar de controversiële omroep Ongehoord Nederland. “Nooit”, zegt hij in gesprek met de VARAgids.

Rutger Castricum © NPO

Er is veel controverse over de publieke omroep Ongehoord Nederland. Het is volgens critici als columnist Max Pam vooral een verzamelplek voor ‘wappies’. Wat vindt PowNed-ster Rutger Castricum ervan? “Ik heb geen zin om mee te doen aan het omroepenmeningenspel”, zegt hij aanvankelijk in de VARAgids.

Rutger kritisch

Dan geeft Rutger alsnog zijn mening. “Ik kan wel zeggen dat ik het op zich goed vind dat er omroepen bijkomen als een groep in de samenleving zich niet vertegenwoordigd voelt bij de publieke omroep. Maar dan moet je je wél aan bepaalde regels houden.”

Het is volgens Rutger niet voor niets dat Ongehoord Nederland is teruggefloten door de NPO. “Ik ben nog nooit ingeperkt door de NPO. Ze hebben nog nooit tegen me gezegd: dat mag niet. Zelfs niet in de tijd van PowNews toen we echt weleens op het randje zaten. Je moet je aan de basisregels houden, vind ik.”

Rechtse omroep

Tot de komst van Ongehoord Nederland werd PowNed gezien als zeer rechtse omroep. “Ik ben het daar niet mee eens. Daar heb je dat imagoverhaal weer”, zegt hij geprikkeld.

Hij vervolgt: “Ik sta er anarchistisch in. Ik vind dat alle kanten moeten worden aangepakt. Voor mij waren we geen rechtse omroep. Ik wil dat zo niet zien. Sterker nog, daar verzet ik me tegen.”

Geen overstap

Rutger voelt dan ook absoluut geen sympathie voor Ongehoord Nederland. “Als ze je zouden vragen, zou je overstappen naar Ongehoord Nederland?”, vraagt VARAgids hem. Daarop antwoordt Rutger: “Nooit.”

Waarom niet? “Om wat ik net zeg. Ik vind dat we alle kanten moeten belichten en niet één stroming moeten volgen, zoals ON doet. Wilders en Baudet hebben Ongehoord Nederland zo’n beetje samen in de markt gezet en dan weet je wat je krijgt. Ik hou daar niet van, het is niet mijn stijl.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen