Johnny de Mol definitief weg bij HLF8, toekomst talkshow onzeker

Het hing al even in de lucht, maar SBS 6 maakt het nu definitief: Johnny de Mol stopt als presentator van de talkshow HLF8. “Hij wil zich voorlopig volledig richten op zijn eigen welzijn.”

Johnny de Mol in HLF8 © William Rutten

De afgelopen twee jaar is Johnny de Mol door een hel gegaan vanwege de heftige beschuldigingen aan zijn adres. Nu zijn naam is gezuiverd dachten veel mensen dat hij na een half jaar weer terug zou keren als presentator van HLF8, maar niets is minder waar. Het hing al even in de lucht, maar de kogel is door de kerk: Johnny stopt met het programma.

Johnny stopt ermee

De geplaagde Johnny zit er behoorlijk doorheen, blijkt uit een statement dat Talpa heeft gepubliceerd via Shownieuws. “Ondanks de positieve uitslag van het onderzoek, valt de weerslag van deze hele periode Johnny zwaarder dan gedacht. Hij wil zich daarom volledig richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving.”

“Johnny geeft aan dat het een enorm moeilijke beslissing is geweest. Hij is de redactie van HLF8 ontzettend dankbaar voor de tomeloze inzet en het mooie avontuur dat ze met elkaar hebben beleefd. En wil dit moment nog een keer aangrijpen om iedereen te bedanken voor alle warme berichten die hij de afgelopen periode heeft mogen ontvangen.”

Stopt HLF8?

Talpa laat weten de keuze van Johnny te respecteren. “We kijken terug op een enerverende periode waarin hij ons als host van het programma mooie, emotionele en spraakmakende momenten heeft bezorgd.”

Eigenlijk zou Hélène Hendriks na vandaag weer stoppen met het invallen voor Johnny, maar zij gaat nog even door. “Voorlopig presenteren Hélène Hendriks en Leonie ter Braak afwisselend HLF8. Zodra er meer te melden is, dan laten wij dit weten.”

Van de buis

Hélène wil liever alleen sportprogramma’s maken voor Talpa en zij was aanvankelijk alleen tot november aangesteld als invaller bij HLF8. Leonie stapt na de jaarwisseling over naar RTL.

Het lijkt erop dat HLF8 van de buis verdwijnt, maar daarover is nu dus nog geen duidelijkheid.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

HLF8 waarschijnlijk van de buis. Een gemis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen