Yvonne Coldeweijer kritisch: ‘Het is gewoon klaar met Eva Jinek’

Eva Jinek keert vanavond weer terug op de buis na een weekje coronapauze, maar niet iedereen is daar enthousiast over. Ze heeft zichzelf gediskwalificeerd, vindt Yvonne Coldeweijer.

Yvonne Coldeweijer en Eva Jinek © YouTube, RTL

Vanwege een coronabesmetting is Eva Jinek een weekje afwezig geweest in haar talkshow op RTL 4. Ze werd vervangen door Beau van Erven Dorens, die dankzij de tafelplakker een turbulente invalbeurt had. Vlak voor haar ziekmelding had Eva ook al een veelbesproken gast, namelijk Glennis Grace. Dat interview heeft veel kritiek opgeleverd.

‘Eva is klaar!’

Ook Yvonne Coldeweijer is teleurgesteld in hoe Eva dat gesprek heeft aangepakt. “Ik vind het zo apart dat de journalist die zijn werk moet doen eigenlijk verzaakt en dat de mensen in mijn ‘DM’, gewoon de doodnormale Nederlanders, sharp as a knife zijn. Van: ‘Glenda zegt dit, waarom zegt Jinek niet dat?’”

Eva heeft flink wat steken laten vallen, vindt Yvonne. Hoe komt dat? “Weet ik veel. Ik denk dat het gewoon klaar is met Jinek. Ik vond sowieso de hele show ook heel erg slecht. O, wat slecht”, zegt ze in De Juice Show.

Meelullen

Eigenlijk had Eva iemand tegenover Glennis moeten zetten die kritisch is over haar dossier, zoals misdaadjournalist John van den Heuvel, vindt Yvonne. Waarom hij daar niet zat? “Ja, dat is natuurlijk zo gevraagd. Dit is het spel in de media. Continu met elkaar meelullen. Dat zie je dus cóntinu.”

Zelf had Yvonne, die toentertijd de primeur had van Glennis’ wangedrag, er overigens níet willen zitten. “Ik krijg het zweet in m’n bilnaad als ik Glenda voor me heb met die schreeuwbek. Het is gewoon een Tok.”

Wat zegt Eva?

Eva laat ondertussen weten dat ze zich verheugt op haar comeback van vanavond, maar ze heeft ook genoten van haar coronavrije week. “De traagheid van het echt leven, daar had ik deze week juist weer alle tijd en, lamgeslagen door corona, rust voor in mijn lijf.”

Ze vervolgt: “Ik heb veel gelegen of schuin gehangen, ik ben aan vier boeken tegelijk begonnen – hele goede trouwens, waar ik jullie binnenkort meer over zal vertellen – en ik heb vooral meer tijd kunnen doorbrengen met mijn Pax.”

Instagram

De post van Eva over haar coronavrije week:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau van Erven Dorens zat vorige week op de stoel van Eva Jinek. Is zij een uniek talent of makkelijk vervangbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen