Tooske Ragas schrikt van kritiek op Guus Meeuwis: ‘Héél heftig’

Tooske Ragas is enorm geschrokken van de heftige kritiek die zanger Guus Meeuwis over zich heen krijgt. “Dit liegt er niet om. Dit is wel héél heftig”, aldus de presentatrice van Shownieuws.

Tooske Ragas en Guus Meeuwis © SBS 6

Guus Meeuwis was afgelopen week in het nieuws omdat hij twee concerten heeft gegeven in New York. Niet voor Amerikaanse fans natuurlijk, maar voor Nederlandse liefhebbers, waaronder heel veel Brabanders die hem achterna zijn gereisd. Ongelooflijk milieuvervuilend, vinden veel mensen het.

Kritiek op Guus

Het gaat op Twitter echt he-le-maal los over Guus. “Bij het NOS Journaal aandacht voor concert Guus Meeuwis in New York. Allemaal fans uit NL die er een vlucht voor over hadden. Er wordt met geen woord gerept over CO2-uitstoot van daze volksverhuizing, bizar”, zegt Christiaan bijvoorbeeld.

En Demi: “Oké, maar dan hebben we het over milieu en je ecologische footprint, en dan heb je f*cking Guus Meeuwis die in New York een concert gaat geven en dan loopt op te scheppen over hoeveel Brabanders er achter hem aan reizen. Dat is toch werkelijk waar de meest nutteloze shit ooit?”

Tooske schrikt

Frank komt met een remake van Guus’ liedje over Brabant. “En ik loop hier alleen, door een heel lichte stad. Ik heb altijd zo’n schijt aan de mensheid gehad. En de mensen verdrinken, de wereld gaat stuk. Maar ik trad op in New York, en geef geen ene f*ck.”

Het komt allemaal behoorlijk binnen bij Tooske Ragas, die het als presentatrice van Shownieuws allemaal voorbij ziet komen. “Dit liegt er niet om. Dit is wel héél heftig.”

‘Kun je verwachten’

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat Guus niet vreemd opkijkt. “Kritiek kun je verwachten natuurlijk. Het is alleen een evenement dat twee jaar geleden al gepland is en elke keer uitgesteld moest worden vanwege corona. Je zou je afvragen of hij het nu nog zou bedenken, maar ik geloof het wel, want hij heeft nu alweer andere steden op zijn verlanglijstje.”

Fotograaf William Rutten: “Wat een schande al die mensen die plezier durven te hebben. Het zou toch niet meer moeten mogen. Kom op, jongens. De vliegtuigen vliegen sowieso. Er is geen extra vliegtuig weggegaan, dus laten we niet overal moeilijk over doen, toch? Kom op.”

Naar Tokio

Selfiehysterica Iris van Lunenburg: “Ik moet dus wel zeggen: ik las een interview met hem en de reden is ook dat hij het zo leuk vindt dat mensen dan een bandshirtje kunnen hebben, eerst met Parijs erop, toen met Londen en dan nu met New York. Dat vind ik ook wel een beetje een suffige reden om daar helemaal heen te vliegen.”

Evert: “Ja, de volgende op het t-shirtje wordt Tokio. Hij trekt zich er kennelijk weinig van aan, aan die kritiek.”

Bart Ettekoven: “En zijn al die mensen die we net op Twitter zagen met al die opmerkingen… Zitten die zelf nooit in een vliegtuig op vakantie? Die gaan zelf nooit weg?”

Instagram

Guus is trots:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Guus Meeuwis geeft een concert in New York en honderden Brabanders vliegen hem achterna. Vindt u de kritiek terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen