Fidan Ekiz en Wierd Duk kibbelen wéér met elkaar op televisie

Het liefdeskoppel Fidan Ekiz en Wierd Duk zat gisteren wéér met elkaar te kibbelen aan de talkshowtafel van HLF8. Ze zocht vol de confrontatie met haar partner op. “Nou, de toon is gezet.”

Fidan Ekiz en Wierd Duk © HLF8

Fidan Ekiz en Wierd Duk, die samen een zoontje hebben, besloten in 2017 om een punt te zetten achter hun huwelijk. Afgelopen lente hebben ze hun relatie echter weer nieuw leven ingeblazen. Het gekibbel tussen de twee duurt ondertussen voort. Ze raakten in mei al eens in de clinch met elkaar op televisie en ook gisteren was het weer zo ver.

Omgekeerde vlaggen

Tortelduifjes Fidan en Wierd zaten aan de talkshowtafel van Leonie ter Braak in HLF8. Daar werd hun mening gevraagd over provincies die omgedraaide protestvlaggen van boeren verwijderen vanwege de verkeersveiligheid. Fidan vindt dat goed, maar Wierd is kritischer: “Volgens mij is er tot nu toe nog helemaal niets gebeurd met die vlaggen toch?”

Wierd ziet die vlaggen gewoon het liefst blijven hangen. “Als de overheid nou de reden waarom de mensen die vlaggen plaatsen zou wegnemen, dan ben ik het ermee eens. De boeren hangen de vlaggen als protest op, dus ik zou zeggen: neem het protest serieus, dan halen die boeren de vlaggen weg.”

Fidan zoekt confrontatie

Fidan zoekt vervolgens live op televisie de confrontatie met haar geliefde. Bloedserieus: “Maar niemand zegt toch dat ze niet mogen protesteren? Dit gaat over verkeersveiligheid. Dan kun je die vlaggen toch ook ergens anders ophangen?”

Wierd: “De verkeersveiligheid is natuurlijk een alibi. Als je gaat zeggen: ‘We halen die vlaggen weg, want we zijn het er niet mee eens als overheid’, dan heb je helemaal de poppen aan het dansen.”

Fidan geërgerd: “Oh, jij denkt dat ze dat als reden opgeven, maar dat er iets anders achter zit?”

‘Natuurlijk is dat zo!’

Wierd stellig: “Natuurlijk zit er een andere reden achter.”

Fidan nóg geïrriteerder: “Hoe weet je dat dan?”

Dan kapt Wierd zijn geliefde abrupt af. “Nou, nu zijn we de hele avond bezig om hierover te praten. We hebben ook andere thema’s, dus ehh…”

Fidan: “Nou ja, feiten…”

Gastvrouw Leonie ongemakkelijk: “De toon is gezet.”

‘Zie je wel!’

Dan laat Leonie de uitslag zien van een poll die onder kijkers is gehouden. Slechts 39 procent van de ondervraagden vindt het goed dat de vlaggen worden weggehaald.

Wierd haalt vervolgens bloedserieus zijn gelijk bij Fidan: “Ja, precies, zie je?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u de grootste ruziezoeker thuis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen