Tooske Ragas schrikt: ‘Alwéér bakken kritiek op André Hazes jr.!’

Tooske Ragas schrikt zich er een hoedje van dat André Hazes jr. alwéér compleet wordt afgeslacht. Zelfs de premièredatum van zijn Videoland-serie lokt woeste reacties uit. “Het regent kritiek.”

Tooske Ragas en André Hazes jr. © SBS 6, Videoland

André Hazes jr. haalde deze week alle showmedia omdat hij de premièredatum van zijn vijfdelige serie op Videoland heeft bekendgemaakt. De artikeltjes daarover van rubrieken als RTL Boulevard en Shownieuws hebben duizenden woeste reacties uitgelokt. “Nou, ik hoef dat irritante ventje niet te zien. Wil hij weer zieltjes winnen?”, klinkt het dan.

Bakken Hazes-kritiek

Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas schrikt van die aanhoudende Hazes-haat. “Hoewel het hoge woord er gisteren al uitkwam blijft het eigenlijk vandaag best wel kritiek regenen”, merkte ze gisterenavond op in Shownieuws.

Collega Bart Ettekoven daarop: “Ja, ja, dat viel ons echt op, dat op de platformen waar dit op werd aangekondigd – hè, op Videoland zelf, bij RTL, maar ook bij de berichten bij de entertainmentrubrieken – er een enorme stortvloed aan bagger en kritiek op de familie Hazes wordt uitgestort. Dat is eigenlijk al een tendens van het afgelopen jaar.”

96 procent bagger

Het is niet zomaar kritiek, maar écht erge kritiek, benadrukt Tooske. “Even: meer dan andere mensen bagger krijgen dus? Want iedereen krijgt op social media kritiek.”

Bart: “Ja, maar dit is wel héél veel. Jij hebt het ook gezien toch, Wil?

Fotograaf William Rutten daarop: “Ja, het is echt bizar. Het zijn echt honderden reacties en misschien 4 procent positief en 96 procent alleen maar bagger, ja. Het is the family you love to hate.”

‘Héél uitgesproken’

Shownieuws heeft zijn kijkers gevraagd of ze zitten te wachten op de Hazes-docu: 85 procent antwoordt nee, 9 procent ja en 6 procent heeft geen mening. Tooske: “Ik vind dat wel heel uitgesproken. Dit is dan wel héél negatief dan.”

Bart: “Dat zie je bij alle pollen die er over deze familie gaan. Het gaat heel vaak richting het negatieve. André heeft heel veel aan sympathie bij het grote publiek verloren.”

Kritiek op Guido

Shownieuws had ook nog een polletje over wie men het sympathiekste lid van de Hazes-familie vindt. Roxeanne krijgt 31 procent, wijlen André senior 27 procent, André junior 5 procent en Rachel? Slechts 1 procent. “Dus kennelijk heeft onze collega Guido ook gestemd op deze poll”, sneert Bart.

Bart wijst op de kritiek die Guido krijgt omdat hij een boezemvriend is van Rachel. “Je kan wel merken dat die Guido een vriendje is van moeder en zoon Hazes. Alles wat ze doen prijst hij de hemel in. Slijmbal. Terwijl hij de dochter van Andre senior de grond in trapt”, zegt Shownieuws-kijker Ellie bijvoorbeeld.

De talloze haatreacties over André kunt u lezen op de Facebook-pagina van Shownieuws.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat André Hazes jr. op een gegeven moment weer sympathiepunten gaat winnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen