Evert Santegoeds sloopt Rico Verhoeven na uitspraken in talkshow

Evert Santegoeds vindt het ongelooflijk dat Rico Verhoeven gisteren in de talkshow Jinek de ruimte kreeg om te raaskallen over vaccinaties en politiek. “Dit is toch zonde van je tijd?!”

Rico Verhoeven en Evert Santegoeds © RTL

Rico Verhoeven ligt flink onder vuur omdat hij gisteren in de talkshow Jinek, die vanwege ziekte van Eva gepresenteerd werd door Beau van Erven Dorens, een aantal controversiële meningen heeft geuit. Niet alleen betwistte hij de effectiviteit van vaccinaties, maar ook toonde hij begrip voor de intimidatie van Merel Ek door Forum voor Democratie.

‘Daarom kijk ik niet’

Privé-baas Evert Santegoeds wordt doodmoe van Rico. “Het is de reden waarom ik bijna niet meer naar talkshows kijk, omdat daar mensen zitten te raaskallen over dingen waar ze geen verstand van hebben. Hij haalt een kickboksstadion en de Tweede Kamer door elkaar om te beginnen. Je moet Rico Verhoeven niet vragen naar injecties en coronabeleid.”

Hij vervolgt in de podcast Strikt Privé: “Het is een aardige jongen, hij is goed in zijn sport en hij heeft heel veel fans, maar dit doet me heel erg denken aan Anton Geesink die vroeger heel goed kon judoën, die een autoriteit was op zijn gebied, vervolgens IOC-lid werd en daardoor ook in talkshows terechtkwam. Die man bleek ook overal verstand van te hebben.”

‘Zonde van je tijd’

Talkshows moeten leren dat niet ieders mening relevant is, aldus Evert. “Het boeit me niet wat Rico Verhoeven vindt van een rel tussen een Kamerlid die ineens met draaiende camera journalisten gaat intimideren enzo. Daar moet Rico zich niet aan wagen. Als talkshowhost moet je hem er eigenlijk ook niet naar vragen.”

Hij vervolgt: “Dat is toch zonde van je tijd? Ik word er nou alweer gek van. Dat moet je helemaal niet horen.”

Oplossing

Wat is volgens Evert de oplossing? “Misschien moeten ze gewoon weer eens terug naar een talkshow waarin mensen een-op-een met de presentator zitten. Dan komt er langzaam iemand bij, maar voorkom dit geneuzel. We hebben het er nu ook alweer veel te lang over.”

Hij besluit: “Rico over het coronabeleid en over de situatie tussen Kamerleden en journalisten op het Binnenhof, dat hoef ik uit zijn mond niet te horen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen