Johan Derksen: ‘Beau had moeten ingrijpen bij Rico Verhoeven’

Johan Derksen vindt dat Beau van Erven Dorens maandag had moeten ingrijpen toen Rico Verhoeven aan zijn talkshowtafel begon te raaskallen over onderwerpen waar hij geen verstand van heeft.

Beau van Erven Dorens, Rico Verhoeven en Johan Derksen © RTL 4, SBS 6

Rico Verhoeven heeft aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens controversiële meningen geuit over vaccinaties en over de intimidatie van journaliste Merel Ek. Dat is hem al op een flinke sneer van Evert Santegoeds komen te staan en nu krijgt de kickbokser ook nog eens Johan Derksen over zich heen.

Te weinig hersens

Het is een domme jongen, vindt Johan. “Kijk, Onze Lieve Heer deelt uit, hè? De een krijgt een grote l*l en de ander een grote neus, maar hij heeft iets te veel spieren, heb ik de indruk, en iets te weinig hersens gekregen”, zegt hij in Vandaag Inside.

Tafelgast Job Knoester: “Ik vind het echt lullig. Ik vind dat ze zo’n jongen tegen zichzelf in bescherming moeten nemen.”

Johan: “Ja, maar hij is zó g**l van zichzelf dat hij overal gaat zitten vertellen dat hij een filmster wil worden.”

Kritiek op Beau

Zo’n Rico moet helemaal geen podium krijgen van Beau, vindt Job. “Die redactie weet van tevoren wat hij gaat zeggen en dat hij dit gaat doen. Die vraag stel je die jongen toch niet? Je moet hem beschermen tegen zichzelf. Ik denk dat je ook moet weten wanneer je niets moet zeggen en dit was een goed moment geweest voor Rico.”

Johan vindt dat Beau gefaald heeft. “Zo’n presentator mag dan toch ook zeggen: ‘Je zit uit je nek te lullen’?”

Wilfred Genee: “Beau liet hem lopen, maar dat meisje dat ernaast zat – Floor geloof ik – probeerde het nog een beetje uit te leggen dat iemand voor rioolrat wordt uitgemaakt.”

Armoedig

Johan vindt het teleurstellend dat Beau dat overlaat aan een andere tafelgast. “Dat vind ik juist zo armoedig. Dat de presentator, die de gespreksleider is, het laat lopen, en dat een tafelgast dan eigenlijk die rol overneemt.”

Al met al heeft Rico voor Johan flink afgedaan. “Het is een heel aardige gozer, maar dit raakt kant noch wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen