‘Eva Jinek krijgt zoveel kritiek omdat Nederlanders afgunstig zijn’

Eva Jinek krijgt zoveel kritiek over zich heen omdat ze talentvol is en Nederlandse mensen over het algemeen erg afgunstig zijn. Althans, dat vermoeden heeft Catherine Keyl, zegt ze in Weekend.

Eva Jinek © RTL

De storm is weer een beetje gaan liggen, maar in de lente en de zomer heeft Eva Jinek flink onder vuur gelegen in de nasleep van de VI-kaarsrel. Ze heeft door haar rol in die mediarel het sticker van een backstabber opgeplakt gekregen. Nog altijd halen de mannen van VI regelmatig naar haar uit.

Afgunstig

Catherine Keyl vindt al die kritiek op Eva onterecht. Volgens de voormalig talkshowhost heeft het ook te maken met een stukje afgunst. “Een fenomeen dat in Nederland hoogtij viert is dat onze samenleving het niet verdraagt als mensen lang succes hebben”, vertelt ze in de Weekend. “Let maar op.”

Het is een plaag, vindt Catherine. “Of het nu succesvolle politici zijn of presentatoren, ze moeten op een gegeven moment worden afgebrand. Kijk maar naar Eva Jinek. Nederlanders kunnen het niet aan als mensen goed zijn, we gunnen dat elkaar niet.”

Porsche

Zelf heeft Catherine het ook aan den lijve ondervonden. “Ik heb ooit een Porsche gereden, dat was een kinderdroom. Een heleboel Nederlanders spuugden toen op die auto of deden hun duim naar beneden. Toen ik een keer met die Porsche bij het stoplicht stond, zei een Italiaan: ‘Schat, wat een prachtige auto heb jij!’ Dat is het verschil.”

We zijn gewoon een naar volkje, vindt Catherine. “Nederlanders zijn soms ongelooflijk afgunstig. Maar zoals Linda de Mol ook zei: gelukkig is het merendeel gewoon heel aardig. Dat zou je weleens kunnen vergeten.”

Linda

Catherine vindt alle kritiek op Linda overigens ook niet terecht. Het stoort haar vooral dat haar wordt verweten dat ze zwelgt in zelfmedelijden. “Dat zijn gevoelloze mensen die dat zeggen.”

“Het is verschrikkelijk als je van een man houdt want ze zegt heel duidelijk dat ze gek is op Jeroen en dan blijkt dat er allemaal toestanden zijn. En dat jij vervolgens ook nog wordt belaagd, dat is absurd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek extra veel kritiek krijgt omdat ze is overgestapt van de NPO naar RTL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen