René van der Gijp heeft medelijden: ‘Eva Jinek lijkt echt radeloos’

René van der Gijp vindt het heel sneu dat Eva Jinek zichzelf genoodzaakt ziet om haar talkshow te vullen met een item over naaktlopers. “Dan ben je als redactie echt gewoon radeloos.”

René van der Gijp en Eva Jinek © SBS 6, RTL 4

Het niveau van de talkshow van Eva Jinek glijdt volgens René van der Gijp steeds verder af. Ze had in de aflevering van dinsdag een item over naaktrecreatie, waarin naaktloper Toni Peroni en passant onthulde dat hij Humberto Tan de dag ervoor was tegengekomen op het naaktstrand van Castricum.

‘Doe dit Eva niet aan’

René mist compleet de urgentie van dit talkshowitem. “Ik zat naar Jinek te kijken en toen zaten er drie mensen, twee jongens en een vrouw, die altijd met hun blote pielemuis naar een camping toegaan. Toen dacht ik: dan ben je als redactie gewoon radeloos als je dat uit gaat nodigen, want dat kun je ook Eva niet aandoen.”

Er wordt veel te slordig omgegaan met Eva, vindt hij. “Ik vind dat Eva gewoon journalistiek oké is, die is gewoon goed, die kan goed interviewen en die moet niet aan mensen gaan vragen: ‘Als je naakt loopt, hoe ver sta je dan achter elkaar in de supermarkt?’ Dat kun je zo iemand niet aandoen.”

‘Wat móet je ermee?!’

Het ontgaat René volledig wat de nieuwswaarde van dit item was. “Die mensen die met hun pieleman op het strand liggen, wat moet je daarmee?”

Collega Johan Derksen: “Laat die mensen lekker liggen, maar ik vind het geen nieuwsitem.”

René: “Nee, dit is geen nieuws. Dit is geen nieuws. Dit is niet goed.”

Wilfred Genee tot slot: “Ik vond het ook opmerkelijk van Humberto.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen