Fidan Ekiz onthult waarom ze niet bij Op1-interview Mark Rutte zat

Fidan Ekiz schitterde maandagavond van afwezigheid tijdens het interview van haar Op1-collega Sven Kockelmann met niemand minder dan premier Mark Rutte. Waar was ze?

Op1 en Fidan Ekiz © NPO

Het grote Op1-interview met minister-president Mark Rutte werd maandagavond afgenomen door Sven Kockelmann. Best opvallend, omdat hij in de talkshow een vast duo vormt met Fidan Ekiz. Waarom was zij niet van de partij? De presentatrice geeft er duidelijkheid over in de talkshow HLF8.

Waar was Fidan?

Fidan stelt dat haar afwezigheid gewoon te maken had met een praktische reden. Op de vraag waarom ze niet naast Sven zat, antwoordt ze: “Nou, omdat dit niet voor Op1 bedoeld was aanvankelijk. Er zou een ander tijdslot voor komen. Dat is niet gelukt en toen is het last minute zo opgelost.”

Het is helemaal prima dat Sven dat in z’n eentje heeft gedaan, vindt Fidan. “Sven is gewoon een van de beste interviewers van Nederland, simpel. Rutte is heel moeilijk te interviewen en ik vind dat hij dit wel echt goed heeft gedaan.”

Nietszeggend interview

Het interview met Rutte heeft niet veel losgemaakt bij de mensen. Veel kijkers vonden het allemaal heel erg nietszeggend, schrijft Metro. “Voor oprecht nieuwsgierige kijker teleurstellend, want nietszeggend interview”, is een van de reacties die door de krant wordt aangehaald.

AD-opiniediva Angela de Jong reageerde ook lauw. “Sven kreeg nergens écht vat op Rutte, die sterke overeenkomsten vertoonde met een glad stuk zeep dat uit zijn handen glibberde zodra hij harder probeerde te knijpen. Want wat zijn we nou echt opgeschoten met dit interview of te weten gekomen wat we nog niet wisten? Helemaal niks.”

Fragment

Een fragment uit het interview met Rutte:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u een betere interviewer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen