Talpa-bobo Paul Römer hekelt kritiek op John de Mol en Peter Gillis

Talpa-bobo Paul Römer hekelt de kritiek op zijn baas John de Mol en zijn grote ster Peter Gillis. “Het vervelende voor John is dat hij gewoon altijd slechte pers heeft. Dat is niet anders.”

Paul Römer © Jinek

Het stoort Talpa-bobo Paul Römer ontzettend welke kritiek er allemaal op het mediabedrijf af komt. Hij zat gisteren aan de talkshowtafel van Eva Jinek om zijn beklag te doen over de critici en belangrijker nog: om zijn baas John de Mol en diens zus Linda de Mol helemaal de hemel in te prijzen.

John een zieke geest?

Paul vindt het belachelijk dat Het Parool zich afvraagt of John een visionair is of een zieke geest. “Hij is een visionair natuurlijk. Het vervelende voor John is dat hij gewoon altijd slechte pers heeft. Dat is niet anders. Maar hij is een televisiemaker die al dertig jaar lang als passie heeft om nieuwe dingen te bedenken en tv te maken.”

We moeten juist trots zijn op John, vindt Paul. “Hij is ook de enige televisieproducer in de wereld die meer dan één wereldhit op z’n naam heeft staan. Nergens anders in de wereld is een andere persoon die meer dan één wereldhit heeft gemaakt. Dat maakt hem heel bijzonder.”

‘Hij is een visionair!’

Paul is negen jaar lang door John genegeerd, maar gaat nu weer voor hem door het vuur. Hij wijst op al zijn hits. “Big Brother, The Voice, maar vergeet ook niet Deal or no Deal. Hij heeft ook zeker vijf, zes of zeven andere formats die net niet The Voice of Big Brother zijn, maar daar vlak onder zitten. In die zin is die man volslagen uniek. Ik zou dus zeggen: visionair.”

Een visionair die volgens Angela de Jong wel moreel failliet is. Ze doelt dan met name op het besluit van John om SBS 6-ster Peter Gillis gewoon op zender te houden, ondanks dat hij door het OM wordt vervolgd voor de mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers.

Meppende Peter

Vreemd, vindt medetafelgast Francis van Broekhuizen. “Maar hij geeft haar ook allemaal meppen, heb ik begrepen.”

Waarom haalt Paul hem niet van de buis? “Omdat wij ons niet laten leiden door wat er gezegd, verzonnen, geschreven wordt in de pers, roddelpers en noem maar op. Wij hebben de mensen zelf gevraagd wat er nou gebeurd is. We hebben met Peter en Nicol gesproken, uitgebreid en intens, en hen gevraagd wat er nou gebeurd is.”

Ze ontkennen alles, zegt Paul. “Dat verhaal hebben ze verteld. Zij herkennen zichzelf niet in alle verhalen die er naar buiten zijn gekomen en die je net aanhaalt.”

Beetje ruzie

Het is volgens Paul gewoon bij een beetje ruzie gebleven. “Ze hebben ruzie gehad, flinke ruzie gehad, dat hebben ze wel vaker. Ze nemen elkaar niets kwalijk, ze hebben het ook weer bijgelegd en datgene wat allemaal in de pers gestaan heeft, daar herkennen ze zich niet in. Ze zeggen: ‘Dat is gewoon niet gebeurd.’”

“Wie zijn wij dan om voor rechter, politie of OM te spelen en ze van de buis te halen? (…) De eerste aflevering heeft 700 duizend kijkers gescoord en 18 procent marktaandeel. Dat is hartstikke goed voor onze zender, dus er zijn heel veel mensen die hiernaar kijken en hier een beetje om lachen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Paul Römer weet dat slachtoffers van huiselijk geweld zich vaak schamen en daarom zwijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen